V klavirskem Triu Rêverie so pianistka Tanja Činč in violinistka Mojca Jerman, podiplomski študentki ljubljanske Akademije za glasbo, ter violončelistka Katarina Leskovar, ki študira na umetniški univerzi v Gradcu. V komornem sestavu delujejo od jeseni 2012 in so varovanke prof. Tomaža Lorenza. V teh letih so nanizale že vrsto nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Nedavno so se udeležile 5. tekmovanja slovenskih komornih skupin Primoža Ramovša na ljubljanskem glasbenem konservatoriju in osvojile 1. nagrado v kategoriji do 25 let. Slavnostni koncert prvonagrajencev še bo, in sicer 1. februarja na ljubljanskem magistratu, poleg njih pa bosta nastopila še preostala nagrajenca, Klavirski trio Rupnik in Godalni kvartet Accademia.

Sredi decembra je dekleta presenetila še ena zelo spodbudna vest – izbrali so jih za nastop na sklepnem koncertu prvonagrajencev tekmovanja Grand Prize Virtuoso Awards v pariški Operi Bastille. Gre za tekmovanje, na katerem se žirija o finalistih odloči na podlagi posnetkov. Tako je tudi naš trio žiriji poslal 15-minutne posnetke, ta pa je nato izbrala 55 komornih skupin in jih vse povabila v Pariz. Kot zdaj pravi Tanja Činč, je koncert, ki je predstavljal tudi drugo etapo tekmovanja, trajal kar nekaj ur, preden so se na odru zvrstile vse izbrane skupine. Med vsemi sodelujočimi je žirijo najbolj prepričal prav Trio Rêverie. Trio bo kot absolutni zmagovalec tekmovanja prejel denarno nagrado in koncerte v Parizu, Londonu in Berlinu. »V katerih dvoranah bomo nastopile, še ne vemo, vemo le to, da bo to prihodnjo jesen,« je še povedala pianistka. Vsekakor je za triom pestro leto, navsezadnje je za njimi tudi nedavna obsežna turneja po Argentini.

V prihodnjih mesecih se bodo pripravljale na dva koncerta, in sicer na že omenjenega februarskega na magistratu in na samostojni celovečerni koncert konec aprila v Devinu. im