Ana Drev, 30-letnica iz Šmartna ob Paki, ki je prejšnjo nedeljo s sedmim mestom na veleslalomu v Courchevelu dosegla izid kariere, je v Avstriji zamudila lepo priložnost za še odmevnejši dosežek v edini disciplini, v kateri nastopa. Prvič v karieri je startala kot prvokategornica in s številko 11 prevzela vodstvo po prvi vožnji z majhno prednostjo pred Švicarko Laro Gut (dve stotinki sekunde) in Avstrijko Eva-Mario Brem (šest). O minimalni razlikah veliko pove podatek, da je petouvrščena Nemka Viktoria Rebensburg za Drevovo zaostala le za 22 stotink.

Drugo progo je postavil Denis Šteharnik, glavni trener slovenske ženske reprezentance, a njegova postavitev Drevovi ni prinesla zmage ali vsaj prvih stopničk v karieri. V Lienzu, kjer je svoj najboljši izid (15. mesto) dosegla pred desetimi leti, se je njena vožnja po napaki že pred merjenjem prvega vmesnega časa končala v snegu. »Rekla sem si, da moram na drugo progo s popolnim napadom, kajti tekmice so bile za mano le nekaj stotink. Ni mi ostalo nič drugega kot voziti na polno, brez taktiziranja in kalkuliranja. Nisem želela biti sedma ali osma, a žal se ni dobro izteklo,« je dejala Ana Drev, v drugi vožnji petega veleslaloma sezone pa je (po 29. mestu v prvi vožnji) odstopila tudi Katarina Lavtar.

»Ana je v prvi vožnji odpeljala zelo dobro, tako kot vozi na treningu. Morda jo je nekoliko presenetilo, da je vodila. Pomembno je, da je v finalu šla odločno na progo in da je hotela zmagati, ne pa braniti prednosti in dosežka. Po eni strani sem razočaran, po drugi pa vesel, saj smo lahko tudi najhitrejši na svetu,« je ocenil Denis Šteharnik. V Lienzu bo danes še zadnja preizkušnja v svetovnem pokalu v letu 2015 – ženski slalom.

Izidi veleslaloma za ženske: 1. Gut (Švi) 2:06,00, 2. Weirather (Lie) + 0,12, 3. Rebensburg (Nem) + 0,30, 4. Brem (Avs) + 0,36, 5. Brignone (Ita) + 0,64, 35. Hrovat, Robnikova je odstopila na prvi progi, Drevova in Lavtarjeva pa v finalu, svetovni pokal, veleslalom: 1. Gut 350, 2. Brem 342, 3. Brignone 265, 18. Drev 67, 36. Robnik 16, 41. Lavtar 12, skupno: 1. Gut 658, 2. Vonn (ZDA) 500, 3. Hansdotter (Šve) 376, 46. Drev 67, 52. Ferk 50, 53. Štuhec (vse Slo) 49...