Velenjčane je danes pretresla novica o družinski tragediji, ki se je zgodila v stanovanjskem bloku na Jenkovi ulici 15. Po neuradnih podatkih je 46-letni Romeo B. ponoči zadavil svojo trinajst let mlajšo zunajzakonsko partnerico Lidijo K., s katero je imel dva predšolska sinova. Takoj po uboju, okoli četrte ure zjutraj, jo je odnesel v avto in jo odpeljal v Zdravstveni dom Velenje. Reševalna ekipa, ki je bila ponoči dežurna, ženski žal ni mogla več pomagati, je pa takoj poklicala policiste, ki so osumljenca pridržali.

Nasilnež od nekdaj

Lidija K. je bila zelo prikupna ženska in se je kot samostojna podjetnica ukvarjala z gostinstvom. Dvajsetega novembra letos je v Ravnah pri Šoštanju odprla bar Škratkova pijana klet, vendar posel ni zacvetel tako, kot si je želela. Po javno dostopnih podatkih ji je banka že blokirala račun. Tudi s partnerjem ni našla sreče. Pretreseni sosedi pravijo, da je bil osumljeni Romeo do nje pogosto nasilen. »Že navzven se je videlo, da nista bila ravno idealen par,« nam je pripovedoval eden od sosedov, ki ni želel biti imenovan. Omenil je, da je njune medsebojne odnose uničilo ljubosumje. Kaj se je dogajalo v stanovanju v noči na nedeljo in kje sta bila v času uboja dečka, bo znano po današnji tiskovni konferenci na Policijski upravi Celje. Danes so bili policisti zaradi interesa preiskave skopi s podatki.

Osumljeni je bil strasten motorist. Domačini pravijo, da je bil sovoznik v prikoličarju in da je med starodobniki v kategoriji do tisoč kubičnih centimetrov skupaj s prijateljem osvojil celo naslov državnega prvaka. Bil je nagle jeze in imel je trde pesti. Na velenjskem okrajnem sodišču je leta 2006, ko se je zagovarjal zaradi šestih kaznivih dejanj nasilništva, ogrožanja varnosti in poškodovanja tuje stvari, povzročil pravi kraval. V sodni dvorani je z roko zamahnil proti nekdanji partnerki, potem se je spravil še nad partnerja svoje sestre. Tožilec Dušan Roš ga je komaj uspel pomiriti. Ko so odšli na hodnik, se je osumljeni spet razburil in se spopadel z varnostnikom, ki pa ga je s strokovnim prijemom obvladal. Po neuradnih podatkih je bil obsojen na triletno zaporno kazen in se je šele pred kratkim vrnil z Doba. Ljudje pravijo, da so morali z njim »delati v rokavicah«, ker je bil pogosto nervozen in se ni znal obvladati. Pred leti je delal v Nemčiji in v Katarju. Preživljal naj bi se s polaganjem ploščic.

Ni boga

Še preden je spoznal Lidijo, je imel družino in tri otroke. Zveza je razpadla, ker je bil nasilen. Tudi Lidija je imela pred leti neuspešno ljubezensko zvezo, v kateri je rodila dve hčerki. Po neuradnih podatkih dekleti že dalj časa nista živeli z njo, njihove medsebojne razmere je budno nadziral tudi Center za socialno delo Velenje, ki bo moral zdaj poskrbeti tudi za sinova morilca in pokojne Lidije. Pričakovati je, da bo preiskovalni sodnik za osumljenca odredil pripor in da bo, če mu bo krivda za uboj pravnomočno dokazana, več let ostal za rešetkami. Iz osumljenčevega profila na facebooku je razvidno, da je danes okoli četrte ure zjutraj, ko je pokojno partnerico odpeljal v ZD Velenje, svojim prijateljem in znancem zapisal: »Vsem se opravičujem za svoje dejanje. Bil sem slab in nisem veljal, bil sem dober in spet ne veljam. Kakšen naj bo potlej človek v svojem življenju? Naj še kdo reče, da je bog na svetu. Ni boga. Ne verjemite vanj, ker ne obstaja.«