Nekdanja direktorica Tovarne nogavic Polzela Karmen Dvorjak je umaknila tožbo, ki jo je zaradi posega v čast in dobro ime vložila proti celjskemu podjetniku Francu Vodebu. Ker sta se zunajsodno poravnala, je pravdni oddelek okrožnega sodišča v Celju preklical narok, ki je bil razpisan za včeraj. »To je moja osebna zadeva, zato o podrobnostih ne želim govoriti in tudi se ne bi več želela pojavljati v medijih. Povem lahko samo to, da me je Franc Vodeb neupravičeno blatil in da to dokazuje tudi najina poravnava,« je včeraj dejala Dvorjakova, ki je že leta 2012 odločno zanikala, da je od Vodeba prevzela 70.000 evrov in z njimi podkupila vodilne bančnike v celjski enoti Hypo Leasinga.

Franc Vodeb je bil pred več kot dvajsetimi leti policist, potem pa je imel podjetje Aci avto, ki je uspešno prodajalo vozila znamke Daewoo. Pozneje je bil prokurist družbe AM Mobil, ki se je ukvarjala s prodajo ameriških vozil znamk Dodge, Jeep in Chrysler. Imela je tudi taksi službo 1-2-3.

Leta 2008, ko je udarila kriza, je zabredel v velike finančne težave, zato je nujno potreboval likvidnostni denar. Ker so ga na banki zavrnili, je pomoč poiskal drugje. Pred tremi leti je javno razlagal, da mu je njegova nekdanja partnerica svetovala, naj se obrne na Dvorjakovo, ki pozna pomembne ljudi. Po njegovih besedah je to res storil, vendar naj bi mu Dvorjakova povedala, da bo treba odšteti provizijo ljudem, ki o tem odločajo.

Franc Vodeb je trdil, da se mu to ni zdelo kot podkupovanje in da ji je zato dal 70 tisočakov in še novega jeep grand cherokeeja ji je obljubil. Iz Hypa naj bi ga obvestili, da so obe njegovi prošnji odobrili in naj plača 500 evrov za pripravo pogodb. Govoril je tudi, da je prišlo do podpisa pogodbe, s katero jim je nepremičnino prodal in jo nato vzel nazaj v najem, medtem ko o denarju za nujno potrebno financiranje zalog ni bilo nobenega govora. Leta 2013 je v javnosti trdil, da so se v Hypo Leasingu okoristili na njegov račun in da bo v sodnem postopku zahteval ničnost sklenjenih pogodb. Nazaj je želel tudi tistih 70.000 evrov, ki naj bi jih izročil Dvorjakovi. Ta je njegovo zgodbo označila za čisto laž, ki je oblatila njeno dobro ime.