Rumeno-črni so v sezoni 2014/2015 po pisanju nemških medijev na tribune svojega Signal Iduna stadiona privabili kar 1,36 milijona obiskovalcev. Omenjena številka nosi še toliko večjo veljavo, ker je moštvo v lanski sezoni nastopalo pod pričakovanji in nemško prvenstvo zaključilo na zanj skromnem sedmem mestu.

Predstave nogometašev iz Porurja si je v povprečju ogledalo kar 80.140 gledalcev, za kar pa ima prste vmes tudi nemška zakonodaja, ki za razliko od ostalih držav z močnimi nogometnimi ligami na stadionih ne prepoveduje stojišč.

Kljub zavidljivim številkam pa osemkratni nemški prvaki ne zasedajo prvega mesta, ko je govora o povprečnem obisku. V razširjeni kategoriji, kjer so upoštevani tudi drugi ekipni športi, je ta čast pripadla ekipi ameriškega nogometa Dallas Cowboys. Klub iz ameriške lige NFL si je v povprečju v lanski sezoni na tribunah ogledalo neverjetnih 90.069 navijačev, skupno pa 720.558. To je seveda občutno manjša številka, kot je tista, s katero se ponaša vodstvo Borussie Dortmund, a ob tem ne velja pozabiti, da je v ligi NFL v rednem delu odigranih zgolj 16 tekem.

Da je ameriški nogomet onstran Atlantika med športi nesporna številka ena, priča tudi podatek, da se je med petdeseterico najbolje obiskanih moštev znašlo vseh 32 klubov iz lige NFL. Zgolj najslabše obiskani klub v NFL, Minnesota Vikings, je lani na svojem nadomestnem športnem objektu v povprečju gostil 52.238 gledalcev.