Peka predbožičnih keksov že šestič

Že šestič so se bivanjske skupnosti doma z gospodinjami pomerile v peki najboljših keksov Keksijade. V letu 2010 je vodja gospodinj Lidija Vitez z idejo navdušila tako stanovalce kot sodelavce in od takrat vsako leto priredijo peko predbožičnih keksov, kot je daleč ni moč videti. Vseh osem stanovanjskih skupnosti sodeluje v peki najbolj izvirnih in okusnih keksov, strokovna komisija pa na koncu izbere najboljšega. Izjemno navdušeni nad dogodkom so predvsem moški stanovalci, ki se lotijo zaključnih del, ki vključujejo tudi neposreden preizkus izdelkov.

Veselo vzdušje ob prazničnih vonjavah

Peki keksov so se kot prostovoljci letos pridružili tudi sodelavci Zdravilišča Radenci. Pomešali so se med stanovalce in gospodinje ter tako prispevali k veselemu vzdušju, pogovorom ob peki in šalam. Igralo in pelo se je. Predvsem pa praznično dišalo. Po cimetu, vaniliji, sladkornem prahu, stopljeni čokoladi, kokosu, oreščkih in čisto malo prismojeni marmeladi. Na zaključni prireditvi se je udeležencem pridružil še pevec Ivo Mojzer in vzdušje je bilo izjemno.

Najboljši keksi tudi v knjižici receptov

Po šestih uspešnih Keksijadah so se gospodinje odločile, da izberejo najboljše recepte in ustvarijo knjižico receptov najboljših keksov zdaj že tradicionalnega tekmovanja. Le-ta bo kmalu na voljo in v pomoč, da boste svoje kulinarične spretnosti lahko preizkusili tudi doma.