Največji padec je bil zabeležen pri delnicah največjega telekomunikacijskega operaterja, katerega delnice so zdrsnile za 3,66 odstotka in trgovanje končale pri 79 evrih. Padec je bil bolj kot ne posledica pojasnila novega vodstva Slovenskega državnega holdinga (SDH) o novem načrtu upravljanja kapitalskih naložb, da za leto 2016 novi postopek privatizacije ni predviden. Vseeno pa načrtujejo prestrukturiranje družbe, kar bi ji dalo novo vrednost. Oddana zavezujoča ponudba za nakup srbskega telekoma očitno ni bila dovolj visoka, da bi bil Telekom Slovenije skupaj s skladom Apollo izbran za novega lastnika. Tako bo moralo vodstvo, če bo želelo, da bo podjetje vredno bistveno več, povečati prihodke in dobičkonosnost. Sicer je pri vlagateljih za delnice Telekoma Slovenije mogoče opaziti precejšno negotovost in nezaupanje.

Največji rasti smo bili v preteklem tednu priča pri delnicah zreške družbe Unior, ki so se v standardni kotaciji podražile za nekaj več kot 20 odstotkov in trgovanje končale pri 11 evrih. Rast tečaja bi lahko upravičila špekulacija, da bo družba, ki je bila že leta 2013 uvrščena na sprejet privatizacijski seznam v letu 2016, tudi končno prodana.

Največ prahu je v preteklem tednu povzročila preiskava kriminalistov Nacionalnega preiskovalnega urada, ki so na 13 lokacijah iskali in pridobivali dokumentacijo zaradi suma storitve kaznivih dejanj. Sporni naj bi bili predvsem posli z opcijskimi pogodbami med vodilnimi iz Perutnine Ptuj in Slovensko industrijo jekla (SIJ). Omenjene pogodbe so namreč ključ do obvladovanja Perutnine Ptuj. Po 40-milijonski dokapitalizaciji Perutnine Ptuj je SIJ tako obvladoval že več kot polovico delnic z glasovalno pravico, o čemer pa ni poročal ATVP. Sicer je SIJ sedaj že objavil prevzemno namero za prevzem Perutnine, vendar pa bo moral pridobiti še dovoljenje ATVP za prevzem in tako objaviti tudi prevzemno ponudbo.