Da bi vas državljani lahko dobili, ko vas bodo potrebovali, si omislite neko reklamo in ceno za uro dela (v civilni iniciativi menimo, da bi bilo primerno okoli 25 evrov bruto). S tem se boste izognili nekaterim županom, ki tudi tu zasledujejo svoje osebne (ne državljanov) interese.

Vlada, ne MOP, ker ta zasleduje le korupcijo, mora do 1. januarja 2016 1. sprejeti sklep o obsegu in vrstah dejavnosti službe požarne varnosti (sodelovanje pri podeljevanju gradbenih dovoljenj; sodelovanje pri podeljevanju uporabnih dovoljenj; nadzira upoštevanje požarne varnosti pri montaži novih kurilnih naprav ob upoštevanju zahtev proizvajalca; rešuje reklamacije državljanov na kurilnih napravah z njegovega področja); 2. sprejeti sklep o obsegu in vrstah dela okoljevarstvenega inšpektorja, pri rečeh (nadzira, da prek dimnikov ne onesnažuje prekomerno okolice – opozarja in ukrepa; sprejema in analizira poročila vgrajenih novih naprav, ki jih dobi od monterja – če bo taka odločitev).

Ker je nekaj skeptikov (večina zasleduje svoje osebne interese – tudi ministri in poslanci), je iz gornjega razvidno, da ni nobene bojazni, ker v tej ureditvi noben dimnikar ne bo vstopil v vašo hišo, če ga ne boste naročili, in vas tudi ne bo mogel predati sodišču.

Odpade tudi plačevanje dimnikarju, da smo lahko sami čistili.

Sicer sedanji dimnikarji MOP vršijo samo še nadzor (vse vrste) in »meritve«, za čiščenje jim ni mar in to raje prepustijo lastnikom z izgovorom, da tako ni potrebno – lahko pa opravijo sami in bo ceneje, ker če on enkrat potisne krtačo skozi luknjo, je 30 evrov dražje. Je pa zelo važno, da bodo končno imeli veljavo lastniki in strokovnjaki monterji in serviserji in ne več analfabeti, ki so nas imeli v suženjstvu in nas poniževali.

Prepričan sem, da bo služba Vlade RS za zakonodajo uredila vse potrebno, da ne bodo več kršeni čl. 35, 36, 38 Ustave RS.

Nekateri napovedujejo kaos (tudi poslanka Tomičeva in nekateri drugi poslanci) in razne druge scenarije »vesoljnega potopa«. Zlasti to počnejo dimnikarski menedžerji, ker se bojijo za inkaso brez dela, kot se dogaja zdaj. Pri tem gredo tako daleč, da sejejo laži o izgubi delovnih mest. Ta pa jih niso skrbela ob uvedbi koncesij leta 2004, ko je bilo okoli 80 dimnikarskih obrtnikov (poklicnih, ne »fušarjev«) z več kot 2000 zaposlenimi in njihovimi družinami čez noč brez dela in eksistence.

Vsi, ki boste imeli pri delu težave, nam to sporočite na info@dci-malecnik.si, da bomo vse skupaj javno razgalili. V slogi je moč in resnica bo zmagala!

Tone Kristan, Kranj