Ker so 17 metrov visoki praznični smreki v Zagorju izkopali le slab meter globoko luknjo, kot pravijo naši viri, se je ta po dveh dnevih nevarnega majanja včeraj dopoldne prevrnila. K sreči le na dva avtomobila, čeprav bi tisti čas, kot smo še izvedeli, pod njo morali pometati in njeno okolico pred današnjim Miklavževim sprevodom urejati delavci zagorskega komunalnega podjetja.

Medtem ko na občini pojasnjujejo, da vzroka, zakaj se je smreka prevrnila, še niso ugotovili, so zelo zgovorni očividci, ne le včerajšnjega dogodka, temveč tudi tisti, ki so pred tremi dnevi spremljali postavljanje smreke iz šentlambertskih gozdov. Naš vir tako pripoveduje, da je bilo že takoj jasno, da so delavci litijskega podjetja Verbe smreki izkopali preplitvo jamo in da so opazovalci že takrat pobirali stave, ali bo padla še pred prihodom Miklavža. »Upam, da bo dogodek naše občinarje vsaj nekoliko streznil, saj z urejanjem in skrbjo za obnovljeno mestno ploščad močno pretiravajo,« je dejal sogovornik, ki je bil priča postavljanju in tudi neslavnemu padcu zagorskega prazničnega drevesa na osebni vozili v bližini. Druga mimoidoča pa je ob pogledu na padlo drevo pripomnila, da so pri njih še za sadike v sadovnjaku izkopali globljo luknjo, kot »jo je imela tale smreka velikanka«.

Medtem ko se občani kljub nekoliko pikrim komentarjem hkrati sprašujejo tudi, kako hude posledice bi padec smreke povzročil na današnjem sprevodu Miklavža, ko bi okoli nje stala množica otrok in njihovih staršev, so si na občini oddahnili, da imajo na vesti zgolj udrtine na dveh avtomobilih. Direktor občinske uprave Rudi Medved je zagotovil, da bodo okoli 1000 evrov škode »korektno« poravnali. »Najpomembneje ta hip je, da ni bil nihče poškodovan ali v nevarnosti, da bi bil poškodovan. Drugih odločitev o nadaljevanju aktivnosti pri prazničnem okraševanju še nismo sprejeli,« je odgovoril na vprašanje, ali bodo v veselem decembru poskusili postaviti še eno praznično drevo.