Potem ko so Domžalčani proti Mariboru zapravili skoraj ducat priložnosti za zadetek, se je v podzavest gostiteljev naselil strah, da bodo za neučinkovitost kaznovani s prejetim golom v zadnjih minutah, kar se jim je v preteklosti zgodilo že nekajkrat. A sinoči se je 33-letni trener Luka Elsner ugriznil v jezik, ni kričal na igralce, da ne smejo prejeti gola, ampak je mirno sedel na klop. Igralci so se medtem na igrišču sami organizirali, da so zaprli vse poti do gola vratarja Nejca Vidmarja.

Elsner sedel, igralci so se organizirali sami

Derbi 20. kroga je predvsem v drugem polčasu izpolnil pričakovanja po zaslugi Domžalčanov. Narekovali so ritem, zapravljali priložnosti, ko so so žoge letele milimetre mimo gola vratarja Handanovića, se ustavljale v okviru gola ali pa so jih Mariborčani izbijali s črte gola, predvsem pa so potrdili sloves moštva, ki je trenutno z naskokom telesno najbolje pripravljeno v ligi. Najbolj razigran je bil v Ljudskem vrtu odpisani Matic Črnic, ki je preigraval in prodiral, za piko na i je manjkal le še gol iz treh priložnosti.

»Nisem razočaran, ker nismo zmagali, ampak vesel, da so fantje prikazali tako všečno predstavo. Z zrelo igro, dobro organizacijo, veliko motivacijo in željo so priigrali priložnosti za gol. Pritiskali smo tam, kjer smo čutili, da lahko ranimo Mariborčane. Žal mi je za fante, ker so si po igri zaslužili tri točke. Delati s skupino fantov, ki so tudi v začetku decembra še polni želje in motivacije, je užitek za vsakega trenerja. Občudujem jih za tisto, kar so dali na igrišču, zato je točkovni izkupiček zamen manj pomemben,« je bil očitno zadovoljen trener Domžal Luka Elsner.

Mariboru je zmanjkalo dinamita

Mariborčani so zaradi poškodb in kartonov ekipo skrpali tako, da sta bila v zadnji obrambni vrsti defenzivna vezista Mertelj (desni bočni branilec) in Filipović (štoper). Pri gostih je bilo očitno pomanjkanje hitrosti in kreativnosti, zato so le redko ogrozili domačega vratarja Vidmarja. »Nič nas ni presenetilo. Domžale so potrdile sloves kakovostne in dobro organizirane ekipe z avtomatizmi v igri. Potrdilo se je pravilo, da je četrta tekma v ritmu dveh tekem na teden najbolj kritična. Ko smo v začetku drugega polčasa začeli igrati bolje, nam je enostavno zmanjkalo dinamita. Na nasprotni strani so se v zadnjem delu tekme Domžale zelo dobro znašle s hitrimi, živahnimi in nizkimi igralci. V finišu bi Domžale tekmo lahko obrnile v svojo korist. Svojim fantom ne očitam ničesar,« je bil realen trener Maribora Krunoslav Jurčić.

Jurčić je tekmo vseskozi spremljal z roba igrišča in bentil ob nekaterih sodniških odločitvah. Športni direktor Zlatko Zahović in njegova desna roka Miran Pavlin sta bili na tribuni več na nogah kot na sedežu, saj se je zaostanek za Olimpijo povečal na osem točk. »Zaostanka za Olimpijo ne bi komentiral. Menja se iz kroga v krog, mi se moramo osredotočiti nase in zadnji dve tekmi. Ne obremenjujemo se preveč z Olimpijo. Če smo mi kakovostni, ne bo nobenih težav,« je dodal Jurčić.