Eden od vrhuncev dvodnevne mednarodne tehnološko-investicijske konference Coinvest, ki jo je že četrto leto zapored organiziral CO BIK Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo v sodelovanju z domačimi in tujimi partnerji, je bil izbor najboljšega zagonskega podjetja. Letos je 100 vlagateljev predstavilo 100 zagonskih podjetij. Komisija je nato med 50 izbrala tri finaliste, med katerimi je bila najprepričljivejša ekipa OOSM.

Žirijo je OOSM prepričal z orodjem za digitalno sporočanje, ki preprosto spremeni kateri koli zaslon v informacijski ali promocijski zaslon. Nagrada v višini 10 tisoč evrov in obisk Silicijeve doline v začetku prihodnjega leta je zelo dobrodošla, je poudaril Peter Bruner, vodja ekipe. Denar bodo namenili tekočemu poslovanju, v Silicijevi dolini pa si obetajo pridobiti obilo izkušenj slovenskih podjetij, ki delujejo tam, in navezati stike s potencialnimi poslovnimi partnerji. »Nismo pričakovali, da bo Coinvest za nas tako koristen, saj smo nedavno sodelovali v Amsterdamu v Startup boot campu v programu Smart City and Living, kjer smo sicer tudi prišli v ožji izbor in nato v 3-mesečni program. A Slovenija je majhna in nismo pričakovali, da bo konferenca tako velika, učinkovita in odmevna,« je komentiral Bruner.

Sicer je OOSM svoj izdelek pred tremi meseci že uspešno začel prodajati. Tako so se udomačili v Londonu, kjer imajo svojo pisarno, in v Amsterdamu, kjer imajo dva prodajnika, ki skrbita za evropski trg. Prihodki iz meseca v mesec rastejo, pospešeno delajo za marketing, prodajo in krepijo ekipo. Verjamejo, da bodo konec prihodnjega leta že zaslužili pol milijona evrov, še posebej, če bodo do tedaj uspeli pridobiti tvegani kapital partnerja, ki bo ponujal tako imenovani pametni denar, torej bo sodeloval na enem poslovnem segmentu, na primer s svojo prodajno mrežo, napoveduje Bruner. jpš