Potem ko se je Veszprem minulo nedeljo bolj ali manj sprehodil skozi Zlatorog, se je niz celjskih neuspehov v ligi prvakov podaljšal že na šest, od tega štiri pred domačimi gledalci. A črni rekord v 21-letni zgodovini nastopov pivovarjev med evropsko elito bo danes ob Blatnem jezeru verjetno doživel sedmo nadaljevanje. Ne le zaradi statistike dozdajšnjih medsebojnih tekem (devet zmag Veszprema, ena Celja in en remi), ampak predvsem zaradi očitne kakovostne razlike med 19-kratnimi prvaki Slovenije in 23-kratnimi prvaki Madžarske v korist slednjih. Še dodaten minus – na bolniški je že nekaj časa David Razgor po operaciji desnega zapestja – je odsotnost Žiga Mlakarja, s 30 zadetki najboljšega strelca celjskega kluba v letošnji ligi prvakov (od skupno 184 zadetkov celotne ekipe na sedmih tekmah jih je dosegel več kot 16 odstotkov), ki si je poškodoval mišice pod rebri prav na tekmi z Veszpremom.

Februarja letos so Celjani v skupinskem delu gostovali v Veszpremu in izgubili le s tremi zadetki razlike (26:29). »Drži, takrat smo igrali dobro, toda to so že zdavnaj le spomini. Zdaj imamo precej spremenjeno igralsko zasedbo in precej več poškodb. Zavedamo se, da gremo v pekel dvorane, ki bo nabito polna zaradi 5000 Veszpremovih navijačev in odeta v rdeče. Od igralcev si želim oziroma celo zahtevam, da ponovijo igro, kot so jo prikazali v zadnjih dvajsetih minutah v Celju. Če bo tako, bo tudi izid takšen, da bo tekma zanimiva vseh šestdeset minut,« upa celjski trener Branko Tamše, a ob tem ne gre prezreti dejstva, da so njegovi fantje zaigrali precej bolje šele takrat, ko jim je to – zaradi njegovega visokega vodstva – omogočil in dovolil šele Veszprem. ki v zadnjem delu tekme očitno ni več igral na polno.

Da Celjani v okoli 350 kilometrov oddaljeno mesto ob Blatnem jezeru odhajajo na misijo nemogoče, potrjujejo tudi kvote na eni največjih svetovnih stavnic. Vloga absolutnega favorita je seveda na strani Veszprema, ki ima kvoto le 1,01, kvota na goste pa znaša kar 17. »Na Madžarsko ne odhajamo z belo zastavo. V svojem in imenu fantov lahko obljubim, da se bo moral Veszprem krepko potruditi za zmago, mi pa ga bomo seveda poskušali presenetiti. Ker ne bomo mogli računati na poškodovanega Mlakarja, bom verjetno tudi sam občasno moral zaigrati na položaju desnega zunanjega igralca. No, tega sem vajen že iz reprezentance, v klubu pa se zaradi tega sistem igre ne bo veliko menjal. Morda bomo malce celo pridobili hitrost, saj bomo s tem še nižja ekipa,« napoveduje odlični desnokrilni igralec Blaž Janc, ki je včeraj praznoval šele 19. rojstni dan.