Usoda je hotela, da nekdanji slovenski alpski smučarski reprezentant Drago Grubelnik ni dočakal svojega 40. rojstnega dneva. Tega bi praznoval čez slaba dva meseca, 15. januarja prihodnje leto. Grubelnik, ki je bil zadnja leta trener v bolgarski alpski smučarski reprezentanci, je na poti z ledenika Rettenbach nad Söldnom izgubil nadzor nad vozilom ter zgrmel 270 m globoko v prepad. Grubelnik je sicer svoj krstni nastop v svetovnem pokalu dočakal prav v Söldnu, kjer je bil član slovenske reprezentance v sezoni 1996/97. Športno pot je končal leta 2007.

Svoje največje uspehe je Drago Grubelnik dosegel v slalomu. Daleč največjega, ko je bil januarja leta 2000 tretji v Wengnu. Na tekmah svetovnega pokala se je na slalomih kar enajstkrat uvrstil med najboljšo deseterico, med njegove največje uspehe pa kaže izpostaviti nekatere izjemne dosežke na klasikah. V Adelbodnu je bil peti, Kranjski Gori in Schladmingu šesti, v Kitzbühlu dvakrat sedmi… Kar trikrat na svoji športni poti je bil udeleženec zimskih olimpijskih iger. V Naganu leta 1998 in Salt Lake Cityju leta 2002 ni zabeležil uvrstitve, štiri leta kasneje pa je bil 13. na olimpijskem slalomu v Sestrieru.

Pogled na rezultate ob Grubelnikovem največjem uspehu v karieri v Wengnu kaže, v kako izjemni slovenski generaciji je tekmoval. Sobe po vsem svetu si je delil z Mitjem Kuncem, Juretom Koširjem, Matjažem Vrhovnikom (vsi trije so bili na omenjeni tekmi uvrščeni do enajstega mesta), Renejem Mlekužem, Andrejem Miklavcem in Urošem Pavlovčičem.