Siliko, podjetje, ki je bilo leta 2010 nominirano za gazelo osrednje Slovenije, išče sodelavce na enajstih delovnih mestih. Zaradi hitrega povečevanja obsega dela – lani so ustvarili za slabih 38 milijonov evrov prodaje, letos bo za večja za desetino – ves čas zaposlujejo. Podjetje ob stalnem vlaganju ohranja visoko dodano vrednost na zaposlenega, ki znaša 49.757 evrov, dviguje dobiček in zmanjšuje zadolženost. »Prizadevamo si, da lahko vsak posameznik v podjetju razvija svoje zmožnosti in poklicne želje ter ambicije v skladu s cilji in strategijo podjetja,« poudarja Marjeta Borštnik, odgovorna za kadre v Siliku. Podjetje ob stalnem vlaganju ohranja visoko dodano vrednost na zaposlenega, ki znaša 49.757 evrov, dviguje dobiček in zmanjšuje zadolženost.

Enoizmensko delo čaka CNC-operaterja za rezkanje in potopno erozijo ter CNC-programerja. Pri obeh je želena izobrazba strojni tehnik oziroma inženir strojništva ter vsaj eno leto delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu. Delovne izkušnje pa niso potrebne za prijavo na delovno mesto nastavljalec/pripravljalec strojev, saj se za to delovno mesto lahko kandidat tudi priuči, je pa želena tehnična izobrazba V. ali VI. stopnje, po možnosti strojne smeri.

Velik izziv pa ponuja delovno mesto vodje izmene. Delo namreč poteka 4-izmensko, 80 odstotkov v proizvodnji in preostanek v pisarni. Kandidati naj imajo najmanj tri leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu in tehnično izobrazbo V. ali VI. stopnje, po možnosti strojne smeri. Za nedoločen čas s 6-mesečno preizkusno dobo zaposlijo razvojnega tehnologa, ki bo v vrsti nalog zadolžen tudi za spremljanje novosti na področju tehnologije brizganja elastomerov in usposabljanje strokovnega kadra. Pri vzdrževanju in v orodjarni imajo priložnost tudi za študentsko delo.

V Sevnici na mestu ročni orodjar pričakujejo izkušenega orodjarja, potrebujejo pa tudi upravljalca strojev, vzdrževalca strojev in opreme ter razvojnega inženirja. jpš