Sendvič s česnom, sirom in krešo

Potrebujemo: 2 dobri žemlji, 120 g grojerja, 14 velikih strokov česna, solni cvet, sveže zmlet črni poper, vodno krešo (obnese se tudi rukola).

Priprava: Žemlji razpolovimo, krešo operemo in posušimo, pečico segrejemo na 210 °C. Neolupljene česnove stroke stresemo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in ga za dobrih 15 minut položimo v pečico. Česen se mora zmehčati, da ga lahko stremo z vilicami. Vzamemo ga iz pečice in prižgemo zgornji žar. Iz lupinic ga nežno iztisnemo na spodnji polovici žemelj. Stremo ga z vilicami in posujemo s solnim cvetom, na česen pa razporedimo sir. Obloženi spodnji polovici žemelj položimo na pekač in za dve minuti porinemo pod žar v pečici, da se sir stali. Pečeni preložimo na servirna krožnika, po siru posujemo poper in vodno krešo, pokrijemo z zgornjima deloma žemelj in nemudoma ponudimo.