»Dobrodelni pohod s kolesarskimi zvezdniki ne bi mogel uspeti bolje, kot je. Mislim, da je bil skoraj neponovljiv. Z idejo, da za zaključek kolesarske sezone zberemo vse najboljše slovenske kolesarje ta hip in z licitacijo tekmovalnih dresov zberemo nekaj denarja za spodbujanje gibalnega razvoja predšolskih otrok, smo zadeli v polno. Glede na odzive so bili vsi izjemno navdušeni,« je organizator Jure Zrimšek opisal zaključek pohoda za dober namen, ki so se ga v soboto iz Novega mesta do zidanice na Trški gori ob skoraj 400 pohodnikih udeležili vsi najboljši profesionalni kolesarji Simon Špilak, Jan Polanc, Jani Brajkovič, Luka Mezgec, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega Bole, Kristijan Koren, Primož Roglič, Marko Kump. V tujini je bil zadržan le Borut Božič.

Na licitaciji desetih klubskih majic, ki so jo izvedli med pohodniki, je najvišjo ceno dosegel dres dolenjske puščice Marka Kumpa (1020 evrov). Soorganizator akcije Jani Brajkovič je v dobrodelni namen sam prispeval še enkrat toliko, kot je bil licitiran njegov dres (700 evrov). Majica Katjuše najboljšega slovenskega kolesarja Simona Špilaka je šla za 460 evrov, zelena majica edinega udeleženca Toura Kristijana Korena je dosegla 350 evrov, dresi ostalih, vključno z zmagovalcem etape Gira Jana Polanca, pa podobne vsote. Z izjemo majice Primoža Rogliča, zmagovalca dirke Po Sloveniji, ki so ga odkupili pri sponzorju njegove dosedanje ekipe Adria Mobil, s katero si je utrl pot v nizozemsko ekipo LottoNl, so vsi drugi dresi šli v roke športnih navdušencev. Skupaj so za športno opremo najmlajših v novomeškem vrtcu zbrali 4350 evrov, kar bo ob dodatnih donacijah pohodnikov dovolj za 40 poganjalčkov in 40 čelad.

V začetku oktobra je bila z medijsko podporo nacionalne RTV-hiše izpeljana dobrodelna dražba rumene majice letošnjega zmagovalca Toura Chrisa Frooma, ki je dosegla višino 13.500 evrov, izkupiček akcije (23.500 evrov) je šel za pomoč mladim športnim talentom iz projekta Botrstvo.