Trenutni UFC prvak v peresni kategoriji in skupno 11. na lestvici vseh borcev UFC Conor McGregor je v svojo telovadnico povabil enega najslavnejših televizijskih nasilnežev Hafþórja Júlíusa Björnssona. Björnsson, sicer nekdanji košarkaški reprezentant Islandije in profesionalni tekmovalec v preizkušnjah za najmočnejšega moža (Strongman), je v širši javnosti zaslovel predvsem po zaslugi vloge Gregorja Cleganea oziroma Vršaca v četrti sezoni priljubljene serije Igra prestolov. Björnssonov lik je igral ključno vlogo v osmem delu sezone, ko se je v bitki na življenje in smrt spoprijel z ljubljencem občinstva Oberynom Martellom, ki ga je odigral Pedro Pascal.

McGregor, ki tudi sam slovi kot izredno nevaren borec, je po ogledu serije očitno dobil občutek, da bi se tudi sam preizkusil proti islandskemu velikanu, kot je vidno na posnetku, pa je morda malce podcenil Björnssonovo velikost. Profesionalni borec se je že v uvodnih sekundah prijateljskega obračuna znašel v praktično izgubljenem položaju, a je proti koncu uspel tudi sam nekajkrat zadeti tarčo. Če bi bile njegove pesti premazane s strupom, bi morda imel kakšno možnost za uspeh.

Po obračunu je McGregor na instagramu priznal, da tako velike »pošasti« še nikdar ni videl, kaj šele, da bi se s tako velikim človekom boril. Razlika med borcema je namreč več kot očitna. McGregor pri 1,75 metra višine in 66 kilogrami izpade kot igračka 2,06 metra visokega in 180 kilogramov težkega Islandca. K sreči sta ring tokrat zapustila oba borca.