Kako ste z roba igrišča videli tekmo?

Slaba predstava. Trud in zbranost nista bila na ravni, na kateri moramo biti. Že v sredo na pokalni tekmi proti Kopru smo bili nenevarni. Prvi polčas proti Zavrču je bil problematičen predvsem glede naše želje, zato je bilo težko gledati, kaj so fantje delali na igrišču. Pristop v drugem polčasu se je spremenil, imeli smo nekaj obetavnih situacij, a v zaključku akcij ni bilo dovolj energije, da bi zadeli gol.

Kot trener se ukvarjate predvsem s stvarmi, ki ne delujejo v vaši ekipi. Tokrat so vas motile še nekatere stvari, zlasti sodniške odločitve.

Z vseh strani je bilo slišati jok, kako so sodniške odločitve v našo korist. Ko pa gremo v podrobnosti, je bilo zelo malo spornih situacij v naš prid. Tokrat so bile nekatere izredno sporne v našo škodo. Prvič v trenerski karieri bom nekaj rekel o sojenju, saj ne morem biti tiho, ker je sodnik proti Zavrču vplival na število osvojenih točk. Najbolj sporen je gol Zavrča, ko si je igralec žogo mehko ustavil z roko.

Po seriji devetih tekem nepremaganosti ste v štirih dneh doživeli dva poraza na domačem igrišču s prejetima goloma v končnici tekme. V sredo v pokalu proti Kopru ste gol prejeli v 89. minuti, v soboto proti Zavrču pa v 91. minuti. Zakaj?

Pridejo tekme, ko nismo dovolj nevarni, da bi zmagali. Ko se v lovu na zmago malo preveč odpreš, se zgodijo tudi takšne stvari. Ni dvoma, da je bila zbranost v obrambnih nalogah na prenizki ravni, zato izgubljamo tekme, ki bi jih morali končati z remijem.

Kako bosta dva poraza vplivala na stanje duha v ekipi?

Vpliv bo. Smo v zahtevnem položaju. Zmage in serije nepremaganosti niso nikoli rutinske. Tako kot smo se borili, da smo naredili dolgo serijo devetih tekem pozitivnih izidov, se bomo borili, da skočimo iz te črne luknje. Če v sredo na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala v Kopru odigramo kakovostno tekmo in se uvrstimo v polfinale, bi si povrnili pozitivno energijo.

Pred strokovnim vodstvom kluba so težki dnevi, da boste dvignili moralo in samozavest ekipe pred povratno tekmo četrtfinala slovenskega pokala v sredo na Bonifiki.

Težko bo. A včasih je še težje zadržati pozitivne stvari, ker je še lažje zaspati na lovorikah. Vemo, da so razmere izredne in si ne smemo več privoščiti negativnih izidov. Fantje bodo morali tudi prevzeti odgovornost, da se izkopljemo iz položaja, v katerem smo se znašli.

Ob igrišču delujete zelo pedagoško, a prišli ste v položaj, ko boste morali tudi povzdigniti glas.

Najbolj me moti, ko pristop ni pravi. Če v igri delajo napake, je še dopustno in razumljivo. Ko ni pravega prestopa, kot je bilo v prvem polčasu proti Zavrču, emocij nimam več pod kontrolo. Fantje ne razumejo, da motivacija ni stikalo. Torej ne moreš priti na igrišče in si reči, zdaj pa bom želel igrati. Pomembna je priprava na tekmo dan ali dva prej, živeti moraš za to, da boš na vsaki tekmi nastopil maksimalno.

Sredi sezone ste spremenili sistem igre, da v obrambni liniji namesto štirih igrajo le trije nogometaši. Proti Zavrču ste se prilagodili, saj ste po izključitvi Dobrovljca v zadnjih 20 minutah igrali s štirimi nogometaši v obrambi.

Ukrepal sem v skladu s profilom igralcev, ki so v klubu, in jih postavil tako, da delujemo najboljše. Do tekme z Zavrčem so bile izkušnje pozitivne, tokrat pa je bilo videti zelo slabo. Skušamo biti taktično fleksibilni, da presenečamo nasprotnika, a proti Zavrču nam to ni uspelo.