Predlagajte mi prosim optimalno postavitev. Če je prostora še za kak manjši element (nočne omarice in podobno), ga prosim umestite. Edina omejitev je, da ne želimo pograda. Hvala za vaš nasvet, vaše izdaje redno spremljamo in ste nam pri opremljanju že velikokrat pomagali. Klavdija Strojanšek

Odgovor: Ureditev sobe za vaši mali deklici ne bo pretežek izziv. Prostor je res svetel, saj ima veliko okno. V narisanem predlogu so umeščeni vsi želeni pohištveni elementi. Zasnova opreme je taka, da lahko posamezne kose pohištva kupite v časovnem zamiku, glede na potrebe odraščajočih deklic. Sedaj so potrebni le ležišči in garderobne omare, saj verjetno potrebujeta več prostora za igranje.

Postelji sta umeščeni vsaka v svoj kot, če pa želite, ju lahko pomaknete skupaj. Na konceh postelj namestite nizke poličnike, tam pa bo tudi prostor za nočno lučko. Garderobne omare lahko nanizate ob desni steni. Ko bosta postali šolarki, jima kupite dve manjši, ergonomsko oblikovani pisalni mizi mehkih in oblih linij. Stola z dvižnim mehanizmom naj bosta manjša in živih barv.

Pohištvo naj bo svetle, morda bele barve. Za poživitev prostora lahko dve steni obložite s tapetami v živopisnih barvah. Primerni bodo oranžno rumeni vzorci, morda črte? Tudi s posteljnino v živih barvah lahko dosežete igriv in živahen prostor. To je seveda le moj predlog, bosta pa deklici za svojo sobo lahko kar sami izbrali barve, morda roza, vijolične, kdo ve?

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.