»Če nam bo kdo očital, da smo edini ponudnik na trgu, se ne bo zmotil. Novinarji, ki mislite s svojo glavo, vabljeni k sodelovanju,« so na twitterju pred dnevi sporočili snovalci nove medijske hiše Nova24TV, medtem ko je za širši odmev tega sporočila s posredovanjem tvita poskrbel tudi predsednik SDS Janez Janša. Kot kaže, je po radijskem in spletnem mediju, ki nastajata po ideji prvaka slovenskih demokratov, nastopil čas še za televizijo.

Odgovorni urednik je Uroš Urbanija

Snovalci Janševih medijev so namreč informativno televizijo Nova24TV že uspešno vpisali v razvid medijev, ki ga vodijo na ministrstvu za kulturo. Izvršni direktor izdajatelja je Andrej Kregar iz Videoprodukcije Kregar (VPK), ki mu je skupščina določila osnovno plačo v višini 1750 evrov bruto in dodatek v višini 50 odstotkov osnovne bruto plače. Odgovorni urednik televizije je Uroš Urbanija, ki isto funkcijo zaseda tudi na portalu Janševe medijske hiše, pred tem pa je bil zaposlen na STA, Radioteleviziji Slovenija in Siol.net oziroma Planet TV. Gledalci bodo lahko informativni program spremljali prek kabelskega distribucijskega sistema, kot edina oseba, ki ima najmanj petodstotni lastniški delež pri izdajatelju, pa je navedena Klavdija Snežič, in sicer s slabimi 20 odstotki.

Na Akosu še niso prejeli vloge

Kot smo v Dnevniku že poročali, je soproga Roka Snežiča, ki je bil v zaporu na Dobu Janšev sojetnik, v novo televizijo vložila 22.000 evrov, s tem pa je na ustanovni skupščini delniške družbe NovaTV24 postavila tudi rekord glede vložka v nov medijski projekt, ki ima sedež na ljubljanski Linhartovi cesti. Med soustanovitelji družbe je poleg nekaterih članov stranke SDS tudi 14 od skupno 21 strankarskih poslancev v državnem zboru. Člani upravnega odbora družbe so sicer Kregar, Aleš Hojs, Božo Predalič, Ivan Štuhec in Aleš Primc.

Koordinator novega medijskega projekta Boris Tomašič nam je včeraj sporočil, da bo portal javno dostopen v četrtek, televizija pa do konca leta. »Novinarska ekipa se sestavlja zelo intenzivno, nekatere še preizkušamo, ker so mlajši,« pojasnjuje nekdanji sekretar poslanske skupine SDS. Ob tem dodaja, da se bo kmalu začela tudi javna prodaja delnic za novo televizijo Nova24TV.

Dodajmo še, da snovalci Janševe televizije vloge za izdajo dovoljenja za opravljanje televizijske dejavnosti Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve še niso posredovali. »To bomo storili v naslednjem koraku,« napoveduje Tomašič. pb