Vodilni igralci so opravili svoje naloge. Predvsem moralni vodja Tine Urnaut. Emocionalni vodja je bil Gasparini, ki ima sicer vlogo bojevniškega vodje. Tokrat je bil bojevniški vodja Jani Kovačič, ki je pokazal pravo bojevitost, saj se vedno najbolj izpostavi v obrambi, kjer so najtežje situacije. Videl sem veliko bravur. Kot esteta in gurmana me je kvaliteta igre zelo zadovoljila. Uradne tekme so vedno stresne, zato včasih trpi lepota odbojke, toda Slovenci so igrali tako dobro, da so uživali tudi gledalci. Bili so kot tiger proti piščancu.

Slovenci zdaj potrebujejo regeneracijo, da bodo obnovili energijo. Proti Poljski bodo morali pokazati odpor. Če se ponudi priložnost, jo je treba izkoristiti. Poljaki so ravno tako narejeni iz mišic, živcev in kosti, enako kot Slovenci. Nekoč so se nas Poljaki pošteno bali. Kamor koli smo prišli, so nas spoštovali. Pričakujem, da bo naša igra nihala od opere do drame, a upam, da ne bo tragedije. Slovenci moramo biti dovolj pametni, da bomo mirni tudi pri tesnem rezultatu.

Za nas je objektivno boljši tekmec vedno izziv, saj takrat znamo stopiti skupaj. Naj bo tudi danes tako. Bolj se bojim, kadar igramo proti slabšim, saj takrat pride do izraza jugoslovanska mentaliteta »lako ćemo«. No, potem se pa trudimo, da premagamo eksotične dežele.

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije, Španije in Slovenije.