Kako je potekala rehabilitacija?

Imam srečo, da sem imela ob sebi ljudi, ki so mi ves čas pomagali in se trudili, da bi se vrnila na športno pot. Že dva meseca po poškodbi sem smučala, kar je bilo hitreje od pričakovanj. Maja sem šla na vnovičen poseg, da so mi iz noge odstranili ploščico in devet vijakov. Rane so se hitro zacelile in že peti dan sem začela postopoma kondicijsko pripravo. Vesela sem, da lahko rečem, da je noga polno gibljiva, saj z njo nimam težav. Na prvih snežnih treningih se je izkazalo, da je vse super, zato lahko normalno treniram. Bila sem tudi na skupnih pripravah z ekipo. Preden sem se udeležila skupne snežne vadbe, sem avgusta sama opravila nekaj treningov, saj sem se želela priključiti reprezentanci samozavestna. To mi je uspelo in z reprezentanco smo bili skupaj dva tedna na prelazu Stelvio, pet dni v dvorani v Litvi, kjer smo vadili slalom, nazadnje pa smo smučarke opravile trening na ledeniku v Hintertuxu.

Kaj pričakujete od prihajajoče sezone?

Ker se vračam po hudi poškodbi, bi najraje videla, da bi bila pozornost v tej sezoni bolj usmerjena k drugim smučarkam. To pa ne pomeni, da nimam svojih ciljev in želja. Napadala bom bolj iz ozadja in imela veliko dela, da se vrnem med najboljše.

Imate morda tudi kakšne rezultatske apetite?

Najbolj si želim, da bi se prebila nazaj v slalomski vrh. Veliko delam za tehniko. Veleslalom je osnovna disciplina alpskega smučanja, v kateri je najtežji preboj na vrh. Je pa nujen za trening, zato mu posvečamo največ pozornosti.

Boste tekmovali v vseh disciplinah?

Glava bi si sicer želela tekmovati v vseh disciplinah. Kakšna bo realnost, bomo videli med sezono. Moram se namreč zavedati, da trenutno nisem uspešna v eni ali dveh disciplinah, na podlagi česar bi lahko razmišljala, da priključim še tretjo in četrto disciplino. Na neki način bom začela iz nič. Le v alpski kombinaciji bom imela dobro startno pozicijo, drugod pa ne.

Prvi veleslalom sezone v Söldnu, ki bo 24. oktobra, je pred vrati. Ga boste izpustili in se bolje pripravili na novembrski slalom v Leviju?

S Söldnom nisem tako obremenjena kot druge reprezentantke, ki bodo na uvodu sezone zanesljivo nastopile. Sicer se bom udeležila slovenskih kvalifikacij, predvsem zato, da bom imela primerjavo, kje sem po enotedenskem treningu, ki ga bomo imeli v Pitztallu. Vsekakor pa več pričakujem od tekme v Leviju.

Se je po vnovičnem grdem padcu v vaši glavi naselilo kaj strahu?

Razmišljala sem o tem, a lahko rečem, da je odgovor negativen. Vedno v preteklosti sem se dokazovala in se bom še naprej.

Koliko denarja ste že zapravili v letošnjem letu?

Vsak dan računam, kolikšen je ta znesek. Od dneva, ko sem se po poškodbi znova postavila na smuči, sem do današnjega odhoda v Pitztall zapravila okoli pet tisoč evrov. Zdaj me čakajo še dodatni stroški. V Pitztallu bom imela s seboj debelejšo denarnico.

Lahko opišete, kako je videti na terenu samoplačniški dan?

Sami si plačujemo nočitve in smučarske vozovnice, ki jih kupujemo na blagajnah. Kupujemo dnevne, tedenske ali desetdnevne vozovnice. Zadnjih deset let je praksa, da si kuhamo sami. Če bivamo v apartmajih, si lahko sami kupimo hrano, ki je bolj zdrava od hotelske.

Kako napredujete s spletnim zbiranjem finančne podpore?

Z Vanjo Brodnik sva se lani lotili tovrstnega zbiranja denarja. Letos zbiramo denar za nujno potrebne fizioterapevtske storitve. Brez fizioterapevta si ne predstavljam, kako bomo funkcionirali na terenu. Nekaj denarja smo zbrale, veliko ga še potrebujemo.