Vodilnim možem Liverpoolu ležernosti vsekakor ne gre očitati. Zgolj 24 ur po tem, ko so zaradi slabih izidov odslovili trenerja Brendana Rodgersa, so že stopili v stik z Jürgenom Kloppom. Prav 48-letnik je po navedbah otoških medijev najbližje klopi angleškega prvoligaša, čeprav se je še v ponedeljek namigovalo, da bi se za službo utegnil potegovati tudi nekdanji strateg Milana, Chelseaja in madridskega Reala Carlo Ancelotti. A danes je britanski tisk enoten, da je Klopp pred vrati Anfielda, z Liverpoolom pa naj bi že do konca tedna sklenil dogovor in podpisal triletno pogodbo.

Klopp namigov o selitvi na Anfield še ni resneje komentiral. Danes so ga vendarle nekje ujeli novinarji Bilda, a kaj dosti niso uspeli izvedeti. »Nimam vam kaj reči. Ne morem niti zagotovo potrditi, niti odločno zanikati. Sedaj pa grem domov,« jim je v smehu odvrnil in odhitel dalje.

Liverpool ga želi že od leta 2012

Pri Liverpoolu so si uglednega stratega prvič zaželeli že leta 2012, a so takrat naleteli na negativen odziv, saj Klopp zaradi dobrih rezultatov ni imel veliko razlogov za odhod iz Borussie Dortmund. Slika je dandanes popolnoma drugačna, saj se je Nemec po lanski sezoni poslovil od rumeno-črnih, nove izzive pa naj bi iskal prav v premier ligi, za katero je še lani v pogovoru za revijo Focus dejal, da je »to edina država, v kateri bi še želel trenirati«.

Klopp bi se v primeru prihoda v Liverpool sicer spopadel s podobnimi izzivi kot leta 2008, ko je sedel na trenerski stolček Borussie Dortmund. Nemški velikan takrat ni bil v zgolj hudi rezultatski, temveč tudi finančni stiski, vendar si je opomogel prav po zaslugi karizmatičnega trenerja. Klub iz Porurja je pod njegovim vodstvom v sedmih letih osvojil dva naslova državnega prvaka (2011, 2012), nemški pokal, pred dvema letoma pa je zaigral tudi v finalu lige prvakov.

Hammanu in Canu se zdi zelo primeren kandidat

»Jürgen Klopp živi za nogomet. Do te igre čuti obilo strasti in ljubezni,« je v ponedeljek za Sky Sports spregovoril nekdanji član Liverpoola in Kloppov rojak Dietmar Hammann. »Čudovito bi se vključil v klub, ki goji podobno mentaliteto. Zame bi bil prav on idealna rešitev. Ljudje so izgubili zaupanje v moštvo, zato je pomembno, da pride nekdo, ki jih bo predramil in stvari spravil v tek.«

»Klopp je zagotovo izvrsten trener. Mislim, da je v Dortmundu dokazal, da lahko vodi katerokoli ekipo na svetu,« pa je za nemški Die Welt dejal nemški reprezentant in Liverpoolov defenzivni vezist Emre Can.

Triindvajsetletnemu nogometašu turških korenin se želja po sodelovanju s Kloppom bržkone utegne uresničiti že v naslednjih dneh, saj bi po najboljšem scenariju obe strani lahko dogovor sklenili do konca tega tedna. To je vsekakor želja vodilnih v klubu, saj bi imel novi trener tako kar nekaj dni časa, da pred prvo tekmo nekoliko spozna okolje in ekipo. Liverpool se po reprezentančnem premoru vrača na igrišče 17. oktobra, ko rdeče čaka zahtevno gostovanje v Londonu pri Tottenhamu.