Zdaj ko Madžarska napoveduje zapiranje svojih meja za begunce, se ponovno budijo strahovi pred popolnim uničenjem krščanskih temeljev Evrope in razdejanjem našega načina življenja. Strah pred muslimani pa je morda neupravičen. Našemu načinu življenja grozijo hujše reči.

Ena bolj sijajnih idej, kako ohraniti evropske krščanske temelje, je bila, da v Slovenijo spustimo samo begunce, ki lahko pokažejo krstni list. Super! V Siriji je od dva milijona tristo tisoč do dva milijona šeststo tisoč kristjanov. Vsi so v zavezništvu z Bašarjem Al Asadom in režimom stranke Baath, ki jim je zadnjih 40 let zagotavljala preživetje. Njih zdaj brani Vladimir Putin. Če Putinu spodleti, lahko v nekaj tednih podvojimo prebivalstvo Slovenije s kristjani, ki imajo 2000 let kontinuirane zgodovine krstnih listov. Pridruži se jim pol milijona iraških kristjanov in Slovenija lahko do božiča šteje pet milijonov duš.

Krstne liste lahko pokažejo tudi Egipčani. Petnajst milijonov. Še bolj pobožni od Sircev. Imajo najstarejšo cerkev na svetu, najstarejši samostan in svojega papeža. Do velike noči je lahko Slovenija dvajsetmilijonska supersila izvornih vrednot krščanstva.

Potem je tu še pet ali šest milijonov registriranih sirskih ateistov, ki jim je že zaradi ravnotežja treba odpreti vrata. Do 1. maja se lahko Slovenija iz upravne enote preoblikuje v resno državo.