Podjetja s seznama sto najhitreje rastočih podjetij Gorenjske so v obdobju med letoma 2009 in 2014 ustvarila kar 1871 novih delovnih mest, kar pomeni 51-odstotno rast. Dinamika zaposlovanja je podobna kot v dolenjsko-posavski regiji, zaostaja pa za rastjo v osrednji Sloveniji (89-odstotna rast) in dravsko-pomurski regiji (77-odstotna rast). Regijsko gospodarstvo je v tem času izgubilo 1222 delovnih mest.

V primerjavi z drugimi petimi regijami ima Gorenjska tudi nekoliko manj dinamično rast prodaje in dodane vrednosti. Stoterica najhitrejših podjetij je prodajo med letoma 2009 in 2014 povečala za 141 odstotkov, dodano vrednost pa za 105 odstotkov. Zelo spodbudna je tudi slika regijskega gospodarstva, saj je prodajo dvignilo za 16 odstotkov, dodano vrednost pa za 17 odstotkov. Gorenjska stoterica najhitrejših se ponaša z izjemno visokim kazalnikom verjetnosti preživetja, ki znaša največ od vseh šestih regij, in sicer 85 (največ je 100), najvišji kazalnik med vsemi šestimi regijami pa ima tudi regijsko gospodarstvo, in sicer 54.

Na seznamu stoterice najhitreje rastočih je na vrhu radovljiško mikro podjetje Trisa, ki na leto zraste za skoraj 30 odstotkov, sledi mu jeseniški DaMatech z ducat zaposlenimi in prav tako visoko, 26-odstotno rastjo. Gazela Gorenjske 2014 je bil Domel Holding pod vodstvom dr. Jožice Rejec, ki je na regijski lestvici najhitreje rastočih na visokem četrtem mestu. Največ hitro rastočih podjetij s seznama najhitrejše stoterice ima Kranj, in sicer 24, tesno za njim je z 19 podjetji Škofja Loka, sledijo Jesenice in Radovljica s po devetimi, Šenčur pa jih ima osem.