Pa dajte no, kje ste se vzeli, univerzitetno licencirani pametnjakoviči? Kakšen strah pred neznanim? Pa poglejte, lepo vas prosim, demonstrirajoče gologlavce in vam bo povsem jasno, da njihova strah in groza nista posledica nepoznavanja prihajajoče množice, ampak dobrega poznavanja tega, kar nam maršira čez dvorišča, vrtičke, koruzna polja in skozi dnevne sobe. Za razliko od teh pisunov imajo ljudje zgodovinski spomin. Vse, kar prihaja z vzhoda, za Evropo od vekomaj pomeni isto kot biblijski naval kobilic v Egiptu.

Začelo se je z Atilovimi Huni, ki so prišli celo iz Azije, nadaljevalo s Slovani izza Karpatov. Nakar so Evropo preplavili Cigani, ki so se priklatili iz Indije. Potem so na iskrih vrancih prihrumeli Turki in nam 500 let parali živce. Ne pozabimo Stalina in njegovega krvavega izvoza komunizma. Potem so Evropo naskočili jugoslovanski čefurji, sledili so jim Šiptarji, ki so začeli »pristnim« Evropejcem, kamor sodimo tudi mi v Sloveniji, odžirati delovna mesta in stanovanja, jim speljevati najboljše bejbe in, bogme, tudi atraktivne službe, kot so zidarji, smetarji in cestarji. Težko in hudo je bilo, a so kmalu zahodno Evropo preplavili Slovaki, Bolgari, Romuni in Poljaki in pobrali najboljše službe, da poštenemu britanskemu, nemškemu, ali nizozemskemu vodovodarju, štromarju in parketmojstru ni ostalo drugega, kot da gre študirat kvantno fiziko.

Zdaj pa še ta bližnjevzhodni begunski val. Kakšen strah pred neznanim? Ljudi grabi panika, ker točno vedo, kaj jih čaka. Ne le da bodo hoteli zahodnjakom odvzeti njim najljubša dela, kot so obiranje jagod in paradižnika, ločevanje smeti na deponijah, lomljenje azbestnih plošč in pranje grafitov, ampak bodo dampinško zbijali ceno dela. Šli bodo nižje od prekarcev in bodo 12 ur asfaltiranja opravili za 400 evrov namesto za 600 evrov mesečno, kolikor dobijo Bosanci.

Tudi to bi širokosrčni Evropejci pogoltnili, a dejstvo je, da se z vzhoda valijo Sirci, Afganistanci in Pakistanci, ki so pripravljeni z nizkimi plačami izriniti ves naš menedžerski cvet. Kdo ne bi vzel Ibrahima iz Homsa za predsednika uprave Volkswagna, ko pa je pripravljen voditi firmo za sedem milijonov evrov na leto, deset milijonov manj kot odšli Winterkorn. Brez težav bi v Sloveniji dobili Afganistanca, ki bi vodil propadli projekt TEŠ 6 za poln manj denarja od vseh dosedanjih teševih menedžerjev. Mislite, da se med temi razcapanci ne bo našel kakšen nadebudnež iz Bangladeša, ki bo brez kančka sramu prijavil, da bo vodil našo slabo banko prav tako slabo kot sedanji šef Månsson, a za samo 4200 evrov in ne za 17.000 na mesec, kot to počne najbolj slavni slovenski Šved. Prevar in kraj, to je treba priznati, bi bilo enako, le ceneje bi bilo. In to je, dragi moji, začetek razprodaje in hkrati konec zahodne civilizacije, in to je vsa in edina resnica o upravičnem strahu.