Višnjegorsko podjetje Elvez, srebrna gazela 2006, bo po napovedih direktorice Simone Petrič prihodke od prodaje do konca letošnjega leta s 13 milijonov evrov, ki so jih ustvarili lani, dvignilo na skoraj 17 milijonov evrov. Povečan obseg poslovanja, ki je predvsem posledica pridobljenih novih projektov ter novih kupcev, zahteva kadrovske okrepitve, med drugim na ključnih delovnih mestih, ki so zanimiva za ljudi, ki že imajo več let delovnih izkušenj, so visokozavzeti in ambiciozni ter se želijo preizkusiti v podjetju, ki večino svojih izdelkov prodaja proizvajalcem delov za zelo zahtevno avtomobilsko industrijo.

Elvez namreč proizvajalcem avtomobilov proda 70 odstotkov izdelkov, posredno in neposredno pa izvozi večino svojih izdelkov, pri čemer glavnino obsegata nemški in francoski trg. Podjetje za daljše obdobje v svojo sredino, ki trenutno šteje 166 sodelavcev, sprejme vodjo prodaje, razvojnega tehnologa v proizvodnji kabelske konfekcije, vodjo projektov na področju tehnologije brizganja plastike in metalizacije ter vzdrževalca elektroopreme oziroma mehatronika, močno nameravajo okrepiti tudi razvojni oddelek.

Vodja prodaje naj ima najmanj sedmo stopnjo izobrazbe tehnične ali ekonomsko-komercialne smeri, pri čemer pa so nujni znanje in izkušnje z obeh področij ter izkušnje v prodaji v avtomobilski industriji, najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivem delovnem mestu, aktivno govorjenje angleščine in nemščine, francoščina je dobrodošla. Vodja prodaje bo zadolžen za vodenje in razvoj sodelovanja z obstoječimi in novimi kupci, spremljanje svetovnih trendov ter za iskanje novih priložnosti in stikov na mednarodnih sejmih, srečanjih B2B in konferencah.

Pogoji za razvojnega tehnologa v proizvodnji kabelske konfekcije so šesta ali sedma stopnja izobrazbe tehnične smeri, kar pomeni strojna ali elektrosmer, najmanj pet let delovnih izkušenj na enakih ali podobnih delovnih mestih, dobro poznavanje standarda ISO TS 16949 in APQP, znanje uporabe ACAD, poznavanje MS Project in drugih programov MS Office ter aktivno znanje angleščine in nemščine.

Ker so se v Elvezu prijavili na več razvojnih projektov, tako slovenskih kot mednarodnih, potrebujejo tudi sodelavce v razvojnem oddelku. Želijo si predvsem ambiciozen in izkušen kader, z dodiplomsko oziroma podiplomsko izobrazbo tehnične smeri, kot tudi takih, ki so nedavno končali študij, ves čas pa so odprti tudi za študente, ki želijo pri njih delati diplomsko nalogo oziroma opravljati študijsko prakso.

Pisna dokazila o ustrezni izobrazbi in življenjepise pričakujejo najpozneje do konca oktobra 2015 na zaposlitve@elvez.si, info@elvez.si ali po pošti na sedež podjetja v Višnji Gori. Kandidate bodo o izbiri obvestili najpozneje mesec dni po zaključku zbiranja prijav, izbirni postopek pa bo potekal najmanj v dveh krogih. Delo bodo novi sodelavci začeli predvidoma decembra oziroma z začetkom leta 2016. »Smo izjemno visokomotivirana in tesno povezana ekipa, naši sodelavci pa prihajajo iz vseh delov Slovenije, tudi iz tujine. Letno v tehnološko posodabljanje vložimo skoraj milijon evrov, vzporedno skrbimo tudi za usposabljanje in izobraževanje kadrov, za kar namenimo v povprečju 300 evrov na zaposlenega. Novi sodelavci bodo torej prišli v okolje, kjer se bodo lahko dolgoročno strokovno in osebnostno razvijali, zagotavljamo pa tudi zelo stimulativno plačilo,« poudarja Simona Petrič, direktorica Elveza, ki vseh osem let sodeluje tudi v Zlati niti in se uvršča na seznam najboljših zaposlovalcev. jpš