Poleg poškodb in drugih zdravstvenih težav so se Celjani pred tekmo ukvarjali še z logističnimi preglavicami. Bešiktaš, ki igra tekme v dveh dvoranah (ena je v evropskem delu Carigrada, druga v azijskem), je pozno obvestil evropsko zvezo in celjski klub, da bo tekma v azijskem delu 17-milijonskega mesta, kar je dodatno podaljšalo petkovo potovanje od letališča do hotela. Manj kot 140 dolga pot od letališča do hotela je trajala neverjetnih pet ur, celotno potovanje od Slovenije do Turčije pa kar dvanajst.

Bešiktaš, za katerega igra sedem reprezentantov Turčije in prav toliko tujcev (manjkal je 34-letni Hrvat Ivan Ninčević zaradi poškodbe mečne mišice), si je že v deveti minuti priigral tri zadetke zaostanka (3:6), a so ga nato očitno prebudili navijači. Na tekmo so namreč prišli tudi vročekrvni navijači istoimenskega nogometnega kluba, ki so z uporabo pirotehničnih sredstev in poki petard poskrbeli za nekajminutno prekinitev, po kateri so njihovi ljubljenci v petih minutah vzpostavili ravnotežje (7:7). Uvodno tekmo v svoji 21. sezoni med evropsko elito so Celjani slabo odigrali predvsem v končnici prvega polčasa (devetminutni strelski post) in na začetku drugega, ko so 11-kratni prvaki Turčije zaostanek z 9:12 preobrnili v vodstvo s 15:13.

Gostitelji so spretno izkoriščali dobro uigrano navezo med organizatorjem igre Nemanjo Pribakom, Srbom z makedonskim potnim listom, ki je prišel iz Vardarja, v sezoni 2006/07 pa je igral tudi za Trimo iz Trebnjega, in 120 kilogramov težkim krožnim napadalcem Tolgo Özbaharjem. A sredi drugega polčasa so igralci najstarejšega turškega kluba – ustanovljen je bil pred 112 leti – po pričakovanju začeli padati. Čeprav je srbski vratar Miroslav Kocić zbral kar 19 obramb, za klub, ki ga je enajst let vodi trener Müfit Arin in za katerim stoji energetski gigant Mogaz, to ni bilo dovolj za uspeh proti najmlajši (povprečje 22 let) in najmanjši (manj kot 188 cm) ekipi v ligi prvakov. V zadnji četrtini je prednost Celjanov začela naraščati, rekordna pa je bila v 58. minuti (30:23). Da so Turki nokavtirani, je simbolično pokazal tudi Hrvat Josip Buljubašić, ki je za nekaj minut obležal na tleh, potem ko ga je Miha Zarabec z močnim strelom z neposredne bližine zadel v glavo.

»Nismo briljirali in tekma ni bila takšna, kot sem si želel, a najpomembnejša je zmaga. Kljub zelo oslabljeni zasedbi nismo odstopali od svojega načina in sistema igre, tudi v najtežjih trenutkih ne. Bešiktašu, ki še zdaleč ni naivna ekipa, smo vsilili svoj ritem igre s hitrim prenosom žoge in hitrimi (pol)protinapadi. Vedeli smo, da smo telesno precej bolje pripravljeni in da bo Bešiktaš proti koncu vedno bolj padal,« je ocenil trener Branko Tamše, ki je kljub zdesetkanemu kadru lahko v zadnjem delu dal priložnost tudi še vedno načetemu Zarabcu, komaj 16-letnemu vratarju Gašperju Dobaju (v odsotnosti Ivana Gajića je bil številka dve v ekipi, dosegel pa je tudi svojo prvo obrambo v ligi prvakov), Lucijanu Fižuletu (po akciji z Blažem Jancem je zadel iz cepelina)... V soboto v Zlatorog prihaja Zagreb, Tamše pa pravi: »V igri imamo še veliko rezerv. A s toliko napakami in pomanjkljivostmi v igri, predvsem pa s črnimi minutami, se bomo težko kosali z boljšimi klubi od Bešiktaša. Zagreb? Naj se v soboto trese Zlatorog in posledično tudi Zagreb.«

Medtem ko njegov starejši brat Simon v dresu beloruskega kluba Brest Meškov igra v ligi prvakov le v spodnji diviziji (skupini C in D), se lahko David Razgor pohvali z igranjem med elitnimi 16 klubi. David je v Turčiji odlično nadomestil Zarabca: s sedmimi goli je bil skupaj z Žigo Mlakarjem prvi strelec Celjanov, odlično je vodil igro v napadu, dobro je igral tudi v obrambi. »V prvem polčasu se nam ni uspelo preveč odlepiti, a smo vedeli, da bo v drugem prišlo naših pet, deset minut, ki smo jih nato dobro izkoristili. Prvič v karieri sem odigral skoraj celotno tekmo v ligi prvakov. Vedel sem, kaj me čaka, a vseeno nisem čutil posebnega pritiska ali napetosti. Bil sem sproščen, tudi v kritičnih minutah. V moji igri je bilo veliko dobrega, a tudi nekaj pomanjkljivosti in napak,« je dejal David Razgor, ki je prispeval velik delež k 99. zmagi Celjanov na 175. tekmi v ligi prvakov.

Preostali izidi 1. kroga, skupina A: Zagreb – Kiel 29:22 (13:11), Wisla Plock – Veszprem 27:27 (11:13), Flensburg – 39:32 (21:16).