Simon Brus (15. mesto v K-1 – 106 nastopajočih, 8. mesto 3 x K-1 – 24 držav) – 7: Celjan bo še dolgo sanjal dotik predzadnjih vrat, s katerim je naivno zapravil nastop v finalu.

Janoš Peterlin (22. mesto v K-1 – 106 nastopajočih, 8. mesto 3 x K-1 – 24 držav) – 6,5: Dom ima v francoskem kajakaškem središču Pauju, kamor ga je pripeljala ljubezen, nastop v Londonu pa v skladu s formo in sposobnostmi.

Benjamin Savšek (2. mesto v C-1 – 74 nastopajočih, 3. mesto 3 x C-1 – 16 držav) – 9,5: Iz neučakanega najstnika je dozorel v tekmovalca za velike tekme, zato serijsko zbira kolajne in tekmecem poganja strah v kosti.

Jure Lenarčič (32. mesto v C-1 – 74 nastopajočih, 3. mesto 3 x C-1 – 16 držav) – 6,5: »Bronasta moštvena kolajna je majhen obliž na veliko rano, ki je nastala z izpadom v kvalifikacijah posameznikov,« je ocenil Lenarčič po svoji prvi kolajni na svetovnih prvenstvih, ob kateri je bila sreča slovenski zaveznik s prednostjo štirih stotink pred Francijo.

Sašo Taljat (4. mesto v C-2 - 40 nastopajoči ) – 8,5: Polfinale je bil zaradi olimpijske kvote najbolj stresna tekma sezone, četrto mesto v finalu pa najboljša uvrstitev leta. Čeprav ni čutil dotika vrat, ni oporekal odločitvi sodnikov, ne glede na to, da video posnetek ni potrdil tistega, kar sta zapisala dva od treh sodnikov.

Luka Božič (4. mesto v C-2 – 40 nastopajočih, 18. mesto v C-1 – 74 nastopajočih, 3. mesto 3 x C-1 – 16 držav) – 8,5: Hiperaktiven, a pet voženj je tudi zanj preveč. V enosedu je bilo očitno, da so bile baterije napol prazne, z moštvom je dosegel nov bron. Čeprav je bil četrti v C-2, ni bil razočaran, ampak sta s Taljatom soglasno zatrdila, da sta sama kriva, saj bil bila brez napake podprvaka.

Eva Terčelj (22. mesto v K-1 – 67 nastopajočih, 4. mesto 3 x K-1 – 15 držav) – 6: Edina uteha, da je Sloveniji privozila olimpijsko kvoto v ženskem kajaku, sicer pa toliko napak, da ni bilo realnih možnosti za finale. Ekipno na istem mestu kot lani v ZDA.

Urša Kragelj (27. mesto v K-1 – 67 nastopajočih, 4. mesto 3 x K-1 – 15 držav) – 5,5: Ko je bila z eno nogo in pol v finalu, napaka z izpuščenimi predzadnjimi vrati, kar se ji prepogosto pripeti na veliki tekmi, čeprav je njena tehnika vrhunska. »Moram se naučiti voziti po sredini vrat. Žal nimam potrditve v rezultatu na papirju o napredku v letošnji sezoni,« je povedala vidno razočarana Primorka.

Ajda Novak (36. mesto v K-1 – 67 nastopajočih, 4. mesto 3 x K-1 – 15 držav) – 5: Obtičala v kvalifikacijah, potem ko ima med vsemi največ tekem v sezoni, saj je nastopala tudi za mlajše članice v slalomu in spustu. Z malo sreče bi bile Slovenke ekipno lahko tretje.

Nina Bizjak (18. mesto v C-1 – 38 nastopajočih) – 5: Za Primorko je bil uspeh že napredovanje v polfinalu, kjer je po trčenju v plastično oviro krožila predaleč od idealne linije, zato si je celo brez dotika nabrala več kot minute zaostanka.