Ko je predsednik Franjo Bobinac na začetku včerajšnje seje dnevni red razširil še s točko o imenovanju novega selektorja ženske reprezentance, je postalo jasno, da bo Bonova predčasno končala svoj tretji selektorski mandat. Želja vodilnih na RZS, da bi zamenjava do včeraj ostala skrivnost, se je izjalovila, kajti že dan pred sejo so se v medijih pojavili zapisi o rošadi, ki je znova pokazala nespretno in nediplomatsko izpeljan način menjave.

Bobinac je pred sejo sicer opravil pogovor na štiri oči z Bonovo, ki je nato na seji predstavila poročilo o preteklem obdobju in viziji za prihodnost. Iz že prej pripravljenega poročila je bilo razbrati, da ni slutila, da jo bodo zamenjali. Tretji mandat je sicer začela s srebrom na sredozemskih igrah v Mersinu 2013, nato je v kvalifikacijah za EP 2014 spravila na kolena Srbijo (ta je dobra dva meseca pozneje postala svetovna podprvakinja), agonija pa se je začela z visokima porazoma proti Švedski in Srbiji v kvalifikacijah za EP 2014. Pika na i sta bila neuspeha proti Franciji v dodatnih kvalifikacijah za SP 2015, sledilo naj bi nezadovoljstvo nekaterih igralk z njenim delom (čeprav je na seji dejala, da je po objavi v medijih dobila kopico sporočil podpore z njihove strani) in včeraj slovo po treh letih. Zdaj 36-letni Bregar je bil v minuli sezoni tudi pomočnik v Vardarju, v tej samostojno vodi madžarski klub Vac, kot selektor pa je Slovenijo vodil že na predkvalifikacijskem turnirju za SP 2013, ko je bila takrat sveže imenovana Bonova še pogodbeno vezana s švicarsko zvezo kot selektorka.

Glasovanje članov predsedstva (nihče proti, en glas vzdržan) je pomenilo njeno razrešitev in potrditev pomočnika Bregarja (nekoč je bil tudi njen pomočnik v Krimu) za novega šefa. Ob tem so na seji prebrali tudi Bregarjevo pisno poročilo o stanju v reprezentanci, ciljih, modelu igre in viziji, kar je le potrdilo namige, da so Bonovo želeli odstaviti že med superpokalom v Portorožu, a niso želeli kvariti rokometnega praznika. »Seveda sem presenečena, a sem že dolgo v tem poslu, tako da vem, da so trenerji, ki so že bili zamenjani, in tisti, ki še bodo,« je med hitrim odhodom po koncu seje na hodniku prostorov zveze dejala vidno razočarana Bonova. A za razliko od zdaj že nekdanjega selektorja moške reprezentance Borisa Deniča, ki se je po odstavitvi zavil v medijski molk o izbrani vrsti, ki traja že nekaj mesecev, je zmogla vsaj na kratko stopiti pred novinarje. Na vprašanje, ali bo sprejela ponudbo predsedstva, da še naprej sodeluje v razširjenem strokovnem štabu reprezentance, se je kislo nasmehnila. Odgovoru na dodatno vprašanje, kdaj in od koga je izvedela za zamenjavo, se je sprva izmikala, na koncu pa le priznala: »Iz medijev.«