Kaj pravite o začetku sezone?

Glede na dejstvo, da smo proti Beljaku zaostajali z 0:1, smo lahko s točko zadovoljni. V soboto smo igrali raztrgano, preveč je bilo nihanj. Včeraj je bilo že boljše. Točka je spodbuda za naprej. Vesel sem, da smo se od prve tekme nekaj naučili.

Olimpija ima težave v igri, saj je premalo odločna pri prehodu v napad.

V določenem trenutku moraš pričakovati, da boš od tekmecev prejel kakšen udarec. Plošček je najlažje izbiti daleč stran, a takrat se igra razdre. Ko smo začeli drsati s ploščkom in si več upali, se je pokazalo, da lahko ustvarjamo pritisk na tekmeca. To je najboljše spoznanje uvoda.

Vratar Olivier Roy je zelo zanesljiv.

Res je. Ko veš, da pred golom ne bo veliko odbitkov, je lažje. Branilci imamo zaradi dobre forme vratarja tekmo pod nadzorom. Fantje pravijo, da je igra v obrambi boljša kot lani. Na tem bomo gradili.

S pripravami ste bili zadovoljni?

Pogrešali smo kakšno dodatno tekmo z boljšim tekmecem. To je enotno mnenje v garderobi. Pokazalo se je, da med pripravami nismo bili na konstantni ravni. Ni dvoma, da bomo morali v celoti osvojiti model igre. Trener Dahlem goji sistem, ki ga doslej še nisem izkusil. Prav vsi igralci moramo razmišljati enako. V zadnjih dneh pred začetkom lige se je začel kazati napredek, bi bilo pa zagotovo prijetneje, če bi imeli več samozavesti. Imamo mlado moštvo, ki potrebuje malo več spoštovanja.

Olimpija je bila v zadnjih letih v EBEL vselej pri dnu. Kako mučno je to?

Ta miselnost se je malce preveč zasidrala v garderobo, zato jo bo treba spremeniti. Najlažje nam bo uspelo z zmagami. Sam sem v položaju, ki ga v zadnjih treh letih nisem bil vajen, saj sem igral za moštva z visokimi cilji. Od starejših igralcev pričakujejo, da bomo mladim fantom pomagali z izkušnjami. V določenih trenutkih je to lahko breme za garderobo. Konstantnost je treba vzpostaviti že na začetku sezone. V ključnih trenutkih se dogaja, da se nam zatresejo roke.

Kako ocenjujete delo trenerja Dahlema?

Fabian je zelo pozitivna oseba. Moram priznati, da ima veliko potrpljenja. Fantje so mladi, zato jim je treba kakšno stvar večkrat razložiti. Za garderobo Olimpije in dolgoročne cilje je Dahlem pravi trener. Od svojih pravil ne odstopa niti za centimeter.

Je Olimpija za vas le začasna postaja?

Ko sem podpisal pogodbo, je bilo jasno, da bom ostal v Ljubljani. Malo manevrskega prostora sem si še pustil, a to predvsem s psihološkega vidika. Olimpiji bom skušal pomagati po najboljših močeh. Gledam v smeri, da bi skupaj naredili premik naprej.

Prav lepih spominov na igranje v dresih Olimpije in Jesenic nimate...

Upam, da po vrnitvi v Tivoli ne bo šlo spet kaj narobe. Opažam, da so zadeve v obeh centrih začeli postavljati v skladu z realnimi zmožnostmi. To je pravilna pot, saj bomo le tako lahko naredili korak naprej.

Kako drugačni so odnosi med igralci in upravo po odhodu Matjaža Seklja?

Sprememba je očitna kot dan in noč. Zdaj vsak teden natančno vem, pri čem sem. Seveda me je pred podpisom pogodbe zanimalo, kakšno je realno stanje v klubu. Predsednik Marko Popovič se trudi na vse možne načine, da bi se zgodba v Olimpiji razvijala v pravo smer. Tako kot soigralci sem tudi sam pripravljen biti potrpežljiv.

Vrnitev v Olimpijo ni korak nazaj?

Če bi tako razmišljal, bi raje končal kariero. Kljub trenutnim razmeram je Olimpija zame izziv. Smo mlada ekipa, nihče nas ne bo jemal pretirano resno. Liga je še vedno na zelo visoki ravni. Vsako leto je boljše organizirana. Veselim se priložnosti za dokazovanje.