Tistim, ki še oklevate, ker s palicami še niste hodili, naj takoj povemo, da to ni dober izgovor. Demonstratorji in člani izobraževalne vrste NHT pri SZS bodo namreč še pred začetkom z vsemi, ki s hojo s palicami nimate izkušenj, opravili nekaj osnovnih vaj. Seveda ste tudi drugi vabljeni, da se nam pridružite pri ogrevanju, bolj zagreti in tekmovalno nastrojeni pa se boste lahko udeležili celo tekme v nordijski hoji. Tudi časa za sprehod med stojnicami naših sponzorjev in pokroviteljev bo dovolj.

Najzgodnejše v Termah Čatež pričakujemo že ob 8. uri, ko bomo odprli prijavni prostor ter omogočili prevzem darilnih vrečk in bonov za kosilo. Ob 9. uri bo potekalo ogrevanje in učenje osnov hoje s palicami pod vodstvom učiteljev nordijske hoje. Razporejeni po skupinah glede na izbrano dolžino trase bodo pohode začeli po 10.15, ob 11. uri pa bo tekma v nordijski hoji (7 kilometrov).

Proge primerne za vsakogar

Da bo hoja prijetna za vsakogar, smo trase tudi letos prilagodili glede na težavnostne stopnje. Najmlajši udeleženci srečanja članov Dnevnikovega športnega kluba, starši, dedki in babice ter spremljevalci in animatorji so bodo podali po urejenih poteh znotraj termalnega kompleksa. Obiskali bodo Indijansko vas in Gusarski zaliv, kjer čaka udeležence vseh starosti obilo doživetij. Če pa bodo nogice premajhne ali utrujene za hojo, ne pozabite, da bomo tudi letos organizirali varstvo za otroke. Zanje bodo poskrbeli že dobro znani obrazi, animatorji s fakultete za šport. Kondicijsko bolje pripravljeni se bodo lahko spopadli s 5- ali 10-kilometrsko traso, ki jo bodo popestrili člani brodarsko-turističnega društva Mostec, ki nas bodo iz dežele Kranjske (danes Dolenjske) z brodom popeljali po Savi v deželo Štajersko.

Z dobro energijo nas bo povezovala ekipa Radia Veseljak, zaplesali pa bomo v ritmih ansambla Šantej. Se vidimo v Termah Čatež. vl