Po besedah selektorja Jureta Zdovca so v tem našem turističnem kompleksu našli dovolj potrebnega miru pred tako pomembnim tekmovanjem. Zadnje taktične zamisli je vseh trinajst košarkarjev (kot zadnji je odpadel Žiga Dimec) pililo v športni dvorani Zavoda za šport v Brežicah, kjer je vse teklo po načrtih, nekoliko jih je motila le prevelika vročina na igrišču.

»Vročina nas je nekoliko presenetila, kajti dvorana nima klimatske naprave, a smo odprli vsa vrata in rešili problem. Vse ostalo je bilo super in se bomo rade volje vrnili,« je dobre volje razlagal Zdovc. Kapetan Jure Balažič, ki je kot mlad košarkar dve leti igral za bližnje Krško, je bil najbolj navdušen nad pogoji v prebivanja v Termah Čatež. »Zaradi časa, preživetega v bližnjem Krškem, se tu počutim zelo domače, ostalo je tudi precej prijateljskih vezi. Sicer pa v termah za nas lepo skrbijo. Vsak ima svojo sobo, hrana pa je fenomenalna,« je Jure pohvalil gostitelje.

V Termah Čatež so poskrbeli tudi za krajše četrtkovo popoldansko druženje igralcev z lokalnimi ljubitelji košarke. Pod velikim šotorom v območju zabave so zlasti najmlajši dobro izkoristili ponujeno priložnost in z zvezdniki ter svojimi vzorniki naredili vrsto fotografij, z njimi klepetali ter zbirali avtograme. Zapeli in zaigrali so Big foot mama, manjkala ni niti velika torta, konec koncev je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije pred očmi javnosti z Novo kreditno banko Maribor podpisalo pogodbo o štiriletnem pokroviteljstvu. Na evropsko košarkarsko prvenstvo v bližnji Zagreb, kjer bodo prvo tekmo igrali ravno z domačini, bodo reprezentanti odrinili jutri zjutraj.