V torek, 25. avgusta, bodo Brike od 19.30 ure dalje gostom na zunanji terasi grajske kavarne Goodlife predstavile več kot 90 različnih vin iz 35 različnih vinskih hiš, kar je največ v šestletnem avgustovskem pojavljanju briških vinark na Ljubljanskem gradu. Poleg zanimivega druženja ob vinu in glasbi bodo na dogodku zbirale sredstva za Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici, ki letos praznuje 50 let.

Goste bodo pričakale Sestre Svetega Martina, ki bodo za dobrodošlico postregle penino iz Vinske kleti Goriška Brda. Obiskovalci bodo lahko za 15 evrov kupili kozarec za degustacijo (od tega bo pet evrov kavcija) in v družbi briških vinark in someljejk spoznavali različna slovenska vina, značilne slovenske sorte ter nekatere posebnosti. Poleg vinark iz Brd bodo letošnje dogajanje popestrile posebne gostje - vinarke iz vse Primorske, torej še Vipavke, Istranke in Kraševke. Združenje Ženske in vino (Women & Wine) bo ob tej priložnosti podelilo tudi posebna priznanja posebnim ženskam - slovenskim igralkam, ki so v minulem letu še posebej izrazito promovirale vinske zgodbe in slovensko vino.

Organizatorke so medse povabile tudi članice Kluba visokih petk, aktualne in nekdanje slovenske vinske kraljice, podpredsednico vlade, veleposlanice in žene tujih veleposlanikov v Sloveniji, članice društva poslovnih žensk FAM. Prijeten poletni dogodek pa namenjajo vsem ljubiteljem vin, tudi moškim, seveda. Prireditev bo tudi v primeru dežja.