Pedro je bil večino poletja tarča Manchestra Uniteda in ko so vsi pričakovali le še potrditev prestopa, se je v boj zanj vmešal Chelsea in ga za 30 milijonov evrov ekspresno tudi dobil v svoje vrste. Jose Mourinho, ki je s svojim moštvom na prvih treh tekmah sezone dvakrat izgubil in enkrat remiziral, je zaradi nezadovoljstva glede predstav Chelseaja Španca danes nemudoma uvrstil v začetno enajsterico proti West Bromwichu in se nadejal, da bo s tem prebudil tudi njegove soigralce.

To se je izkazalo za dobro potezo Portugalca, saj je Pedro za svoj prvenec v angleški premier ligi potreboval manj kot 20 minut, ko je po kombinaciji z Edenom Hazardom dosegel prvi gol na tekmi. Kmalu za tem je bilo že 2:0, za gol Diega Coste pa ima veliko zaslug ravno podajalec Pedro. Do konca prvega polčasa so domači, ki so pri izidu 0:0 zapravili najstrožjo kazen, prek Jamesa Morrisona znižali na 1:2, v 42. minuti pa je nato še za tretji španski gol Chelseaja na tekmi poskrbel Cesar Azpilicueta in ob odhodu nogometašev na odmor je vse kazalo na prepričljivo zmago aktualnih prvakov.

A v drugem polčasu so se stvari za goste zapletle že v 54. minuti, ko je bil zaradi prekrška nad Salomonom Rondonom izključen John Terry, WBA pa je z drugim golom Morrisona v 59. minuti kmalu zatem že znižal na 2:3 in napovedal razburljiv zaključek srečanja. Toda Chelsea je nato uspel odbiti vse napade domačih in v tretjem krogu le prišel do prve prvenstvene zmage v novi sezoni, po kateri bo vzdušje v slačilnici gotovo vsaj malce boljše, Mourinho pa morda ne bo tako kritičen do (skoraj vseh) svojih varovancev, kot je bil v preteklih dneh. Predvsem je lahko zadovoljen z nakupom Pedra, ki je že v prvih 84 minutah na igrišču pokazal veliko, Chelseajev napad pa je bil tudi po njegovi zaslugi precej bolj kreativen in nevarnejši kot na prejšnjih tekmah.