Arsen Dedić je leta 2004 prestal težavno operacijo presaditve jeter. Po njej je moral glasbenik redno jemati zdravila, ki zmanjšujejo imunski odziv telesa. Po neuradnih podatkih, na katere se sklicuje Hina, je umrl zaradi odpovedi več organov, ki je bila posledica sepse in gangrene črevesa.

Avtor več sto pesmi

Rodil se je 28. julija 1938 v Šibeniku, kjer je obiskoval gimnazijo in srednjo glasbeno šolo. Na oder je prvič stopil kot otrok v šibeniški florklorni skupini. Preselil se je v Zagreb, kjer je vzporedno s študijem prava ponovno zaključil glasbeno šolo, nato pa leta 1964 diplomiral na glasbeni akademiji.

V karieri je izdal več kot 30 albumov, napisal je na stotine pesmi in izdal več zbirk poezije. Za svoje delo je prejel več nagrad, med drugim osem hrvaških nagrad porini in Goranov venec za doprinos h hrvaški književnosti. Podpisoval se je tudi pod glasbo za filme, kot so Glembajevi, Živa istina, Donator in Vlak u snijegu, gledališče ter radijske in televizijske oddaje.

Dedić je slovel tudi po novih interpretacijah skladb tujih glasbenikov, med njimi Gina Paolija, Sergia Endriga in Jacquesa Brela. V Sloveniji je znan po priredbi pesmi Jureta Robežnika z naslovom Pegasto dekle in pesmi Moja mala iz Ljubljane.

Njegov album v zbirki newyorškega Muzeja sodobne umetnosti

Medtem ko je bil glasbenik v bolnišnici, ga je dosegla vest iz ZDA, da se je njegov prvi album »Čovjek kao ja« iz leta 1969 znašel v zbirki newyorškega Muzeja sodobne umetnosti (MoMA). Z njim je Dedić požel velik uspeh. Album je osvojil naziv zlate plošče in bil prodan v 60.000 izvodih.

V zadnjih letih sta mu veselje prinašala vnukinji in soproga, hrvaška pevka Gabi Novak.