Gre za slovensko pivo brez glutena, ki ga lahko uživajo vsi, ki te snovi v žitu ne prebavljajo oziroma so nanjo alergični. Dr. Orel, sicer pediater gastroenteorolog in predstojnik oddelka na Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer zdravi otroke z različnimi prebavnimi težavami, je velik ljubitelj piva. Povezava božjega eliksirja in njegovega vsakdanjega dela v kliniki je bila zatorej logična. Pri pivu je vsebnost ajde namesto ječmena, ki vsebuje gluten, nekaj posebnega tudi v svetovnem merilu, zato gredo Dr. Orlu in njegovi ekipi strokovnjakov posebne zasluge.

Za razvoj tehnološkega postopka so potrebovali štiri leta, saj ajda ni žito. Ni je mogoče klasično sladiti, kako je to uspelo ekipi Dr. Orla, pa ostaja njihova poslovna skrivnost. Z ajdo pripravljajo dve pivi. Recept je lahko pivo s poudarjeno medeno-sadno cvetico ajde, zmerno grenjeno s hmeljem. Okus je popolnoma drugačen kot kar koli, kar boste poskusili pri pivu, saj je okus ajde nezgrešljiv. Ker ne vsebuje glutena, je za pitje zelo lahkotno in po njem ne bo značilnega občutka napihnjenosti. Drugo pivo je infuzija, več o njem pa v enem izmed prihajajočih člankov.

Pivo: recept

Stil: Specialty Grain / brezglutensko pivo

Pivovarna: Dr. Orel (polni pivovarna Vizir, Črnomelj)

Vsebina alkohola: 3,50 %

Količina: 330 ml

Cena: 2,70€

www.birbox.si