To piše ob opisu izdelka. Ja, ziher! Moj sosed ima enega takega. Če ob vročini in odprtih oknih tudi vi ne spite, potem veste, za kaj gre. Hudičeva napravica seveda ne odganja krtov, glede na zapise »zadovoljnih« uporabnikov na raznih spletnih forumih gre za čisti nateg. Zelo uspešno pa kravžlja živce sosedom. Zakaj? Pa si sami predstavljajte, da vam nekaj metrov od glave vsakih 14 sekund naredi piiiii. In potem 14 sekund čiste tišine in potem spet en tak piiiii. In po 14 sekundah spet piiiii. Ste dojeli? Vam gre že branje tega zapisa na živce? Ne pomaga glasno dihanje niti pritajena glasba, kaj šele tiščanje glave pod vzglavnik. Boste rekli – pa zapri okna potem, kajneda? Ja, pozimi! Kaj pa, ko se zunaj tudi sredi noči ne ohladi na manj kot 30 stopinj?! Naj se skuhamo zaradi odganjalca krtov?

Ja, potem pač ne spiš in razmišljaš o aktualnih problemih družbe, države, sveta nasploh. In prideš na genialno idejo, kako rešiti vse težave s temi voluharji od – Hrvatov. Saj veste, tečni so kot vrag, rijejo nam pod našo zemljo, ki jo itak hočejo zase, vohunijo in prisluškujejo nam – skratka nadležni in škodljivi so kot krti ali voluharji. Ergo – potrebujemo torej specialnega odganjalca krtov, ki bo nekaj tako zoprnega, nadležnega in živce parajočega za brate Hrvate, kot je tisti plastični odganjalec krtov z baterijo na sosedovem vrtu zame.

Ne vem, ali gre za posledico konstantnega piskanja prek cele noči ali za genialnost mojega lastnega uma, ampak ideja je privrela na dan tam nekje med pol trejo in pol četrto zjutraj. In se mi zdi genialna, kakopak. Idealen odganjalec krtov, beri Hrvatov, je seveda naš večni, neuničljivi, vsem predsednikom vlad in večini državljanov sila nadležni in živce parajoči – Karl Erjavec! Saj naš Karl je fejst fant, super zunanji (in obrambni in okoljski in ne vem še kateri minister), ampak, a si predstavljate, da ga takole inkognito poturimo Hrvatom. Za začetek morda kot veleposlanika v Zagrebu. In naj njim para živce cele noči kot meni sosedov odganjalec krtov. Naj piska tam v Zagrebu na vsakih 14 sekund, le baterijo mu bo vsake toliko treba zamenjati.

Eh, še navodila za uporabo sem našel na spletu. Takole: »Prst v okolici naprave potlačite z nogo. Priporočamo vam, da vdolbino za količek najprej pripravite s kolom. Ko vključite napravo, prične oddajati prve tresljaje po približno 15 sekundah. Ker je živali težko pregnati iz življenjskega okolja, na katerega so se navadile, lahko včasih traja tudi do 3 tedne, preden bodo zapustile območje. V tem času položaja naprave ne smete spreminjati. Včasih se zgodi, da se še posebej trdovraten krt v prvih nekaj dneh na motnje odzove tako, da še bolj aktivno koplje. Učinek boste izboljšali, če boste občasno zamenjali mesto, na katerem je naprava postavljena. Garancija: 1 leto od dneva nakupa.« Aplicirajte na Erjavca in Hrvate. Bi delovalo, kajne? Ali pa se mi že meša od nespečnosti. Grem zdaj na kavo k sosedu.