Na Dunaju je Rapid v kvalifikacijah za ligo prvakov pred 43 tisoč gledalci gostil Ajax, tekma pa je se končala z izidom 2:2. Domači so po dobri lanski sezoni in tudi uspešnem začetku letošnje napovedovali, da se favoriziranih gostov ne bojijo in da se jim lahko postavijo po robu, a po prvem polčasu se njihove napovedi niso zdele realne, saj je Ajax vodil z 2:0. Nato je v nadaljevanju tekme na sceno stopil slovenski reprezentant Robert Berić, glavno orožje Dunajčanov v napadu, ki je lani v avstrijskem prvenstvu dosegel kar 27 golov, zadel pa je tudi na obeh dosedanjih tekmah nove sezone. V 48. minuti je podal Florianu Kainzu za znižanje na 1:2, nato pa se je v 76. minuti tudi sam vpisal med strelce. Čeprav so Avstrijci zaradi izključitve Stefana Schwaba od 59. minuti dalje igrali z igralcem manj, so v drugem polčasu pokazali, da se lahko kosajo z nizozemskim velikanom in da bo povratna tekma še zelo zanimiva. Še posebno, če bo Berić spet zadel …

Ilić in Balažic neporažena na gostovanjih

Poleg Beriča sta se sinoči za ligo prvakov borila še dva Slovenca. Branko Ilić je z Astano, ki je v prejšnjem krogu kvalifikacij šokirala in izločila Maribor, gostoval v Helsinkih, kjer je proti moštvu HJK iztržila remi brez zadetkov, Ilić pa je ponovno odigral vseh 90 minut. Uspešen pa je bil tudi Gregor Balažic v dresu srbskega prvaka Partizana, ki je na gostovanju pri Steaui iz Bukarešte remiziral z 1:1, slovenski branilec je odigral celotno srečanje.

Izjemen gol Verbiča Koebenhavn približal naslednjemu krogu

V kvalifikacijah za evropsko ligo bo večina tekem 3. kroga odigranih danes, prva pa je bila že včeraj. Češki Jablonec je gostil danski FC Koebenhavn, v katerega je poleti iz Celja prestopil obetavni 21-letni Benjamin Verbič, ki je že okusil tudi igranje v slovenski reprezentanci. Prestop je bil očitno zadetek v polno, saj je mladi Slovenec vse štiri dosedanje tekme nove sezone začel v začetni postavi in jih z izjemo včerajšnje, ko je bil zamenjan v 81. minuti, odigral tudi v celoti. A menjave trenerju gotovo ne bo zameril, saj je imel po tekmi veliko razlogov za dobro voljo. Njegov klub je namreč zmagal z 1:0 in se močno približal zadnjemu krogu kvalifikacij pred skupinskim delom evropske lige, junak danske ekipe pa je bil ravno Verbič, ki je v 51. minuti dosegel izjemen zadetek, že drugega v letošnjih kvalifikacijah, ki je nato zvečer hitro zakrožil po družbenih omrežjih pri slovenskih ljubiteljev nogometa.

Verbič se je danes zjutraj tudi odzval na številne čestitke in pohvale. »Dragi navijači, zelo, zelo se vam zahvaljujem za vse lepe besede. Sem zelo vesel, da lahko prispevam k dobrim rezultatom našega kluba FC Koebenhavn!« je zapisal na Twitterju.

Brečko odslej novi član nemškega drugoligaša

Po sedmih letih pa se od navijačev Kölna poslavlja slovenski reprezentant Mišo Brečko. Enaintridesetletni kapetan kozličkov prihodnjo sezono ne bo več član prvoligaške druščine, saj se seli k nemškemu drugoligašu Nürnbergu. Klub je z branilcem podpisal enoletno pogodbo, njegova odškodnina pa je znašala pol milijona evrov.

Nürnberg je sicer v lanski sezoni v nemški drugi ligi zasedel deveto mesto, po odhodu Tobiasa Pachonika in Ondreja Čelustke pa je mrzlično potreboval novega igralca, ki bi zapolnil vrzel na desnem bočnem položaju.

Nekdanji igralec Factorja, Šmartnega, HSV, Hanse Rostock in Erzgebirge Aueja ni prvi Slovenec, ki bo zaigral v dresu Nürnberga, saj sta zanj v preteklosti nastopala tudi Dominic Maroh in Rajko Tavčar.