Philip Niarchos 11,5

Niarchos je iz velike in zelo bogate družine. Enainšestdesetletni bogataš je sin grškega ladjarja Stavrosa Niarchosa in njegove tretje žene Eugenie Livanos. Mimogrede, njegov oče je v času zakona z njo imel razmerje s snaho Winstona Churchilla, Pamelo. Po ločitvi je Livanosova zaužila prevelik odmerek uspaval. Vmes se je ladjar poročil s hčerko Henryja Forda II., po avtomobilistični romanci pa se je vrnil k bogati družini Livanos in se poročil s sestro svoje tretje žene Athino, prvo Onassisovo ženo. Pred smrtjo je stari Niarchos flirtal tudi z jordansko princeso Firyal Al Muhammad in italijansko princeso Mario Gabriello Savojsko. Kaj po tako razigranem očetu ostane sinu? Nekaj mest v različnih nadzornih svetih podjetij. In še več stolčkov v velikih umetniških institucijah: Muzej sodobne umetnosti v New Yorku, galerija Tate London... Ob ladjah se lahko pohvali tudi z nekaj dragimi umetniškimi deli. Že stari Niarchos je imel Picassov avtoportret, mladi Philip pa je dodal še dela Van Gogha, Basguiata, Warhola... Philip je poročen tretjič, z bogato Victorio Guinness iz irske pivovarske družine.

Spiros Latsis 11,4

Skupaj z družino je 69-letni Grk, ki sicer živi v Švici, naklonjen bančništvu, čeprav je njegov oče John uspel z ladjarstvom. Poslal ga je študirat na London School of Economics. Latsis je v Angliji prišel do doktorata, potem pa je očetov posel razširil na naftno in finančno industrijo. Največja družba, ki jo ima rokah družina, je banka EFG, ki posluje po vsem svetu in ima več kot dva tisoč zaposlenih. Ne gre prezreti tudi Lastisovega 42-odstotnega deleža v podjetju Helenic Petroleum.

Vardis Vardinogiannis 9,1

Vardis (82) se je rodil revnima kmetoma s Krete. Njegov prvi posel je nafta, za njo, kar se seveda lepo rima, ladjarstvo in bančništvo. Motor Oil Hellas, Vegas Oil and Gas in Piraeus Bank so njegova glavna podjetja, deluje po vsem svetu, bojda ima družina kar 98 velikih firm. Leta 1990 je preživel atentat, ki ga je organizirala revolucionarna skupina 17. november. V zadnjih letih družinske posle prevzema sin Giannis, ki je globoko v športu. Bivši dirkač je bil tudi v lastniških zgodbah Panathinaikosa, hkrati pa je zmerni podpornik Sirize.

Peter G. Livanos 7

Sedeminpetdesetletni Livanos je sin Georgesa P. Livanosa in je zgolj v daljnem sorodu z Georgesom S. Livanosom, velikim Onassisovim tekmecem. Peter je po svojem očetu (rojenem v New Orleansu) podedoval orjaško floto ladij v podjetju Ceres Hellenic. Mladi Livanos je v šole hodil v ZDA in v najdražji visokošolski internat na svetu, švicarski Le Rosey. Zdaj živi s svojo družino na treh lokacijah: v Londonu, Atenah in ob Ženevskem jezeru. V osemdesetih je bil nekaj časa lastnik prestižnega avtomobilskega podjetja Aston Martin.

Theodore Angelopoulos 6,4

Milijarder Angelopoulos (72) je pionir grške jeklarske industrije, ki jo je povezal z ladjedelništvom in bančništvom. Ob velikih podjetjih, ki se ukvarjajo z omenjenimi posli, ima družina (ki naj bi bila med petdesetimi najbogatejšimi v Evropi) še nekaj manjših podjetij. Recimo podjetje oceAnco, ki gradi prestižne jahte. V družini je pomembna tudi njegova žena Gianna Angelopoulos Daskalaki. Bila je predsednica organizacijskega odbora olimpijskih iger 2004, ukvarja se s politiko in piše knjige. Njegova nečaka sta lastnika košarkarskega kluba Olympiacos.

Dimitris Melissanidis 3,4

Melissanidis je ustanovitelj in lastnik Aegean Marine Petroleum Network, ki je največji neodvisni dobavitelj nafte na svetu in hkrati druga največja grška naftna družba. Podjetje ima, mimogrede, kar 3100 zaposlenih. Štiriinšestdesetletnega poslovneža ljubkovalno kličejo Tiger, ob nafti pa ima v lasti veliko športno stavniško podjetje OPAP in podjetje Emma Delta. V različnih obdobjih je bil prvi mož grškega nogometnega kluba AEK iz Aten, znan tudi po tem, da je v času Natovih napadov na Srbijo organiziral tekmo Partizan:AEK v Beogradu.

John Catsimatidis 3,1

Telekomunikacije, trgovina na drobno in nafta so temelji 66-letnega grško-ameriškega poslovneža. Rodil se je sicer v Grčiji, pri šestih letih pa je s starši odšel v ZDA. Začeli so v popolni revščini, a John je doštudiral in v začetku sedemdesetih začel odpirati trgovine s hrano. Pri 24 letih je bil milijonar. Njegova so podjetja Gristedes Foods, Hellenic Times Newspaper in Red Apple Group ter United Refining Company. Prodaja vse od sadja do hiš in letal. Leta 2013 je kot republikanec neuspešno kandidiral za župana New Yorka.

John Angelicoussis 2,4

Sedeminšestdesetletni Angelicoussis ima vse svoje veliko imetje v ogromni ladijski floti z logičnim imenom Angelicoussis Shipping Group. S poslom se je sicer začel ukvarjati že njegov oče Anthony, ki je s partnerjem prvo večjo ladjo kupil bojda leta 1953. Sin John se je podjetju, ki ima sedež v Atenah, pridružil dvajset let kasneje. Na borzah kotirajo od leta 1987, po nekaterih podatkih pa razpolagajo s 96 plovili, predvsem za prevoz nafte, plina in razsutega tovora.

Chryss Goulandris 2,4

Ladjarska tajkunka (65) ima irsko, ameriško in grško državljanstvo. Chryssanthie, kot ji je lahko tudi ime, se je rodila v bogati ladjarski družini v ZDA in se vsako poletje preselila v Grčijo. Zgodovino umetnosti je, logično, študirala v Parizu in potem delala v raznih družinskih podjetjih. Leta 1989 je spoznala irskega poslovneža in bivšega ragbijaša Tonyja O'Reillyja. Poročila sta se na Bahamih, takrat naj bi bila težka vsak po pol milijarde dolarjev. A posli so šli dobro, pa naj je šlo za ladje, vzrejo konj ali multinacionalko Heinz, kjer je šefoval O'Reilly.

Aristotelis Telis Mistakidis 2,3

Dvainpetdesetletni grško-britanski poslovnež se je rodil v Rimu, kjer je v tistem času služboval njegov oče, sicer morski biolog. Večino znanja je pridobil na Londonski fakulteti za ekonomijo in politične znanosti. Potem je nekaj let delal za ameriško metalurško podjetje Cargill, nato pa pristal pri Glencoru, švicarsko-britanski multinacionalki, ki se ukvarja z rudarstvom in prodajo rud. Mistakidis je trenutno direktor podjetij Glencore, Mopani Copper Mines Limited, Portovesme SRL in Recylex SA, hkrati pa še neizvršni direktor ogromnega rudniškega kompleksa v Demokratični republiki Kongo.