Zakaj? Ker ga vari pivovarna, ki je na naših tleh kot prva v celoti zajela bistvo tako imenovane craft pivovarne. Pivovarna HumanFish z Vrhnike namreč obstaja od leta 2008 in je z naskokom najbolj odrasla od vseh pivovarn tega tipa pri nas. Ustanovila sta jo Avstralec Matt Charlesworth in Jaša Zidar. Lani so zvarili okoli 100.000 litrov odličnega božjega eliksirja, kar je še vedno mnogo manj kot odstotek tega, kar je lani proizvedel domači zeleno-rdeči pivovarski dvojec skupaj.

Zase pravijo, da so rahlo zlobna pivovarna in da v svoje pivo vstavljajo mikročipe, s katerimi upravljajo možgane vsakega, ki spije njihov zvarek. Njihovo pivo je bilo še do nedavnega na voljo samo v izbranih pubih, pred nekaj meseci pa so ga začeli prodajati tudi ustekleničenega.

Vrnimo se k pivu.  Humanfish SIPA – slovenian IPA je vrhniška interpretacija indijskega svetlega aleja. Zelo priljubljeno slovensko butično pivo, ki je bilo do zdaj na voljo le v sodu, je končno doživelo svojo reinkarnacijo v pollitrski steklenici. Karamelna ječmenova osnova ter grenkoba slovenskega in ameriškega hmelja ustvarita poln in uravnotežen okus.

Pivo: HumanFish SIPA

Stil: India Pale Ale (IPA)

Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika, Slovenija

Vsebina alkohola: 5,8 %

Količina: 500 ml

Cena: 2,9 €

www.birbox.si