Zaradi tega je bilo dogajanje pred slovenskim hramom sramote in krivice ter režimskim trobilom, imenovanim javni servis, prejšnji teden še zlasti slavnostno. Prisotne je pozdravil eden in edini Janez Janša, neumorni Aleš Primc je prebral imena vseh redarjev, ki so protestnike leto dni ščitili pred temnimi silami, za konec pa so se vztrajniki pod budnim objektivom Vladimirja Voduška prisrčno objeli in si v slovo zapeli tisto znano Mi se 'mamo radi. A poletni oddih bo, kot je Odbor 2014 zapisal v svojem letopisu, vseeno delaven. »To ne bo prazen čas, več stvari je treba pripraviti,« je v sredo napovedal tudi idol in heroj Janša. Da vztrajnikom v vročih mesecih, ko bo svoja vrata zaprl državni zbor in bo tako okrnjen tudi tretji program RTV Slovenija, ne bo dolgčas, bo Odbor 2014 pripravil različne delavnice, predavanja in ekskurzije.

Evropska poslanka Patricija Šulin bo spregovorila o tem, zakaj je dobro imeti ob sebi predsednikovega sina, bivši poslanec Branko Marinič pa bo vodil delavnico z naslovom Kako se izogniti plačilu položnic. Združenje novinarjev in publicistov bo pripravilo ogled prostorov, kjer nastajata časopisa Demokracija in Reporter, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve pa bo vztrajnike popeljalo na ogled spominskega parka MSNZ v Kočevski Reki. Posebno predavanje bosta imela nekdanji miličnik Vinko Gorenak in neodvisni raziskovalec Roman Leljak, ki bosta predstavila lastne izkušnje z zločinskim režimom in terorističnimi organizacijami. Na vprašanje, zakaj bi se lahko kdo od beguncev razstrelil v Sloveniji, bo poskušal odgovoriti poslanec Žan Mahnič. V Odboru 2014 niso pozabili niti na vnuke svojih članov: najmlajši se bodo lahko med počitnicami pod mentorstvom Metke Zevnik (Za otroke gre) učili risati slovensko zastavo, prepevati slovensko himno in oblikovati avtentične lepljenke. Organizatorji za konec programa napovedujejo tudi veliko presenečenje – neuradno naj bi pred državljane Republike Slovenije prvič stopil Tomaž Majer, ki bo zbranim pojasnil, zakaj bi bilo treba trenirkarjem prepovedati udeležbo na volitvah.

Kotizacija za posamezen dogodek znaša 30 evrov, pri čemer imajo mlajši od 35 let priznan popust v višini 70 odstotkov. Vztrajniki lahko denar nakažejo na transakcijski račun SI56 0510 0801 2542 286 ali se v delovnem času med 9. in 14. uro zglasijo na naslovu SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana, kjer bo potekal poletni program Odbora 2014. Kot pravijo v največjem gibanju za človekove pravice ene osebe, »vsega tega ne bi bilo brez podpore vztrajnikov«. Naslednji shod dvignjenih desnic bo 9. septembra ob znanem času na znanem mestu.