Vujović je debitiral s pričakovano zmago proti Slovakom, ki pa niso merilo za realno oceno kakovosti prenovljene slovenske reprezentance.

Ne glede na kakovost nasprotnika, ki je objektivno slabši od nas, smo se pokazali v lepi luči. Še posebno, ker gre za konec dolge in naporne sezone. Verjamem, da bo tako tudi proti Latviji, čeprav sta obe reprezentanci realno slabši od nas. Z nepravim pristopom smo se v preteklosti že nekajkrat opekli, zato nismo želeli ponoviti stare napake. Zavedali smo se, da moramo iti na polno od prve sekunde. Tekmo smo kljub kakovostni razliki vzeli zelo resno in jo uspešno nadzorovali vseh šestdeset minut.

Kaj se je v igri Slovenije spremenilo z Vujovićevim prihodom?

Ker smo z njim opravili le nekaj treningov in odigrali samo eno tekmo, po tako kratkem času še ni mogoče govoriti o veliko novostih. Utopično bi bilo pričakovati, da bomo v nekaj dneh vse obrnili na glavo, izničili svojo prejšnjo igro in sistem ter vse začeli znova. Nekatere stvari iz Deničevega obdobja so ostale, dodali pa smo nekatere nove, a nič takšnega, kar bi spadalo na področje »znanstvene fantastike«. Mislim, da načini in metode Vujovićevega dela na treningih ustrezajo vsem igralcem. Z njim je po dolgem času prišla nova šola, drug pogled na rokomet. Prvi občutki so odlični, kaj bo vse prineslo na dolgi rok, pa bomo videli.

Predvsem v obrambi, na katero stavi Vujović, je bilo pri igralcih opaziti več žara in borbenosti kot v preteklosti.

Vujović od nas zahteva predvsem več agresivnosti v obrambi, kar je po mojem mnenju povsem pravilno, kajti v tem elementu igre lahko naredimo še velik korak naprej. V obrambi nam je že delno uspelo spremeniti miselnost. Vujović pravi, da se obramba brez agresije ne more igrati ter da ne razume igralcev in ekip, ki v obrambi igrajo pasivno. Že na prvi tekmi v Prešovu se je videlo, da smo se v obrambi malce dvignili. Ko smo v obrambi maksimalni, zbrani in ko niti za trenutek ne popuščamo, potem sta motivacija in voljni moment na višku vseh šestdeset minut. Proti Slovakom smo dobili le dvajset golov, lahko pa bi jih še nekaj manj, saj smo naredili tudi nekaj napak v obrambi. To je normalno, a raven igre v obrambi bomo sčasoma še precej dvignili.

Že pri nekdanjem selektorju Deniču ste bili med nosilci igre. Se je vaša vloga pri Vujoviću kaj spremenila?

V novem sistemu smo vsi novi in vsi začenjamo z ničle. Za zdaj se vsi še učimo, privajamo in dokazujemo, nihče pa še nima konkretnejše in stalnejše vloge v akcijah. Tisti, ki bodo bolj ustrezali njegovemu sistemu igre, bodo pač igrali. Za zdaj imam zelo podobno vlogo, kot sem jo imel pri Deniču, zaradi kratkega časa sodelovanja z Vujovićem pa bi v tem trenutku težko imel drugačno.

Ste zadovoljni s sezono v francoskem klubu Toulouse, s katerim ste osvojili deseto mesto v 14-članski ligi?

Osebno sem zadovoljen z letošnjo sezono, kar se tiče klubskih rezultatov in dosežkov, pa morebiti malce manj, saj smo imeli v ligi tudi precej smole. Vse pokalne tekme smo odlično odigrali, sočasno pa smo v prvenstvu izgubljali tekme, ki jih preprosto ne bi smeli. Na domačem igrišču smo proti štirim ekipam, ki so bile na koncu uvrščene za nami, kar trikrat izgubili: Tremblay, Istres in Aix. In predvsem to, da smo izgubili že dobljene tekme, nas je stalo višje uvrstitve.

Pogodbo s Toulousom imate še za naslednjo sezono.

Drži in vsaj v naslednji sezoni še ostajam v klubu. Doslej je Toulouse kupil štiri nove igralce in zamenjal tudi trenerja. Namesto nekaterih starejših igralcev, ki so bili v preteklosti nosilci igre, prihajajo novi, mladi in dobri. Imeli bomo precej mlajšo ekipo in upam, da se bomo z novim trenerjem dobro ujeli. Glede na vse te okoliščine je seveda težko napovedati kaj konkretnejšega, poleg tega pa je tudi liga zelo izenačena. Vseeno se ne bojim, da ne bi v naslednji sezoni dosegli dobrega rezultata.

S tekmo proti Latviji se bo končala tudi letošnja reprezentančna sezona. Verjetno že razmišljate o dopustu.

Ne bom rekel, da ne hrepenim po dopustu in da si ga ne želim, ampak o njem bom začel intenzivno razmišljati šele po tekmi v Velenju. Po njej bom približno teden dni še ostal v Sloveniji, nato pa odhajam na Dansko, kjer živi moja življenjska spremljevalka in kjer sem igral pred prihodom v Francijo. Tam se nameravam v njeni družbi in družbi prijateljev dobro spočiti, z izjemo kakšnih krajših izletov pa ne nameravam potovati nikamor. Že tako je bilo potovanj več kot dovolj med sezono. Načrtujem, da bom na Danskem ostal do začetka klubskih priprav v Franciji.

Za svojo košato vikinško brado sami izdelujete posebno olje. Kako z njim napredujete na marketinškem in prodajnem področju?

Zelo dobro. V pripravi je izdelava konkretnejše zadeve, kot je bila prej. Imel sem tudi srečo, da sem se povezal z ekipo ljudi, ki že dela v tej smeri in že ima tudi trgovine v Sloveniji. Oni urejajo vse stvari, saj se jaz nanje niti ne spoznam niti nimam časa zaradi rokometnih obveznosti. Trudimo se, da bi pridobili tudi vse potrebne papirje iz laboratorija, saj gre pač za kozmetiko. Olje bo izdelano na osnovi mojega recepta in verjamem, da bo odlično, saj ga že dolgo preizkušam tudi na lastni bradi. Za zdaj vse dobro kaže in verjamem, da ga bo mogoče že v kratkem kupiti tudi pri nas v spletni trgovini.