Peklenščki in nihče drug morajo imeti prste vmes, da Vatikan že leta odlaša s priznanjem čudeža v Medžugorju. A to nič ne šteje, da so milijoni ljudi doslej obiskali kraj in hrib nad njim, kjer se je Marija pokazala otrokom? Dobro, od takrat je nihče ni več videl – lahko da je bila službeno odsotna, ali pa so bili romarji slepi pri zdravih očeh, ali pa se jim je malce meglilo od vina žilavke –, toda Vatikan ne more mimo krutih dejstev, da se je tam zgodil in se dogaja čudež. Zakaj sta Lurd in Fatima dobila certifikat, Medžugorje pa čaka, da vatikanski birokratski mlini zmeljejo preprosto resnico, da so otroci Marijo videli in z njo poklepetali? Saj bi prej dobil soglasje kakšne slovenske občine, da postaviš vrtno uto, kot pa preprost dokument, da je čudež tam bil. Nočem verjeti, da se Medžugorju dogaja ta v nebo vpijoča krivica, zato ker je to za kardinale majhen kraj v majhni BiH, v katerem živijo pripadniki majhnega naroda, kot so Hrvati. Lucifer mora imeti prste vmes.

Kar je še huje, krožijo informacije, da Sveti sedež sistematično onemogoča vidcem čudeža, da po svetu vernikom osebno izpovedo svoje občutke ob srečanju izpred 35 let. Vicka Ivanović-Mijatović bi morala ta mesec pripovedovati vernikom v italijanski Sestoli, kako lepo je bilo srečati Marijo. Ivan Dragičević je bil povabljen v Mestrino nedaleč od Padove, da tistim, ki še niso bili v Medžugorju, opiše, kako čudovit je ta dogodek, seveda če Marija ni trenutno kje drugje. A je cerkveni vrh odpovedal obe predavanji. Dragičević je bil žrtev peklenske zarote tudi v začetku leta, saj se je ameriškemu nadškofu Carlsonu zmešalo in je prepovedal njegov nastop na univerzi Lindenwood nedaleč od Saint Louisa. Prej omenjena Vicka je morala zadnji hip pospraviti kovčke, ker so ji odpovedali predavanja v Nikaragvi, Ekvadorju, Venezueli in Peruju. Tudi njena otroška prijateljica Marija Pavlović, ki je bila zraven, ko se je prikazala Marija, ni videla brazilskega Sao Paula. Spet je prišla depeša »od zgoraj«. Naključje? Dajte, no!

Nekdo hoče uničiti Medžugorje. Ljudje so tam zgradili hotele, apartmaje, sobice in čumnate, bazene in bazenčke, gostilne in fitnes centre, kioske z burekom in kebabom, kioske s podobami Marije v vseh velikostih, barvah in materialih, informativne centre, kapelice za hitre spovedi, svinjske in ovčje farme, da romarji ne bi lačni po kolenih plezali na hrib po hercegovskem kamenju. Vse v pričakovanju vatikanskega priznanja medžugorskega čudeža. Če ga ne bo, lahko vse skupaj polijejo z bencinom in zažgejo.

Papež Frančišek je jutri v Sarajevu. Tri urice vožnje s papamobilčkom do Medžugorja. Če že ne gre tja, kar je grozno, bi vsaj lahko popravil to krivico. Z enim samim stavkom med mašo na Koševu. Če ne bo, potem ni druge kot poslati v Vatikan izganjalce hudiča.