Novica, da sta se v finale teniškega turnirja za veliki slam v Parizu med dvojicami uvrstila tudi Bob in Mike Bryan, ni presenetila nikogar. Dvojčka, ki ju po starosti ločita le dve minuti, sta namreč najuspešnejši dvojec vseh časov, ki je na teniški lestvici na prvem mestu preživel kar 415 tednov, med 160 turnirji, na katerih sta slavila zmago, pa je tudi 16 velikih slamov. Zato ni nič čudnega, da sodita med teniške milijonarje, saj sta samo s turnirskimi nagradami v žep pospravila 25 milijonov ameriških dolarjev.

Ko dobita točko, se zaženeta drug proti drugemu in trčita s prsmi. Da sta dvojica, ki ju je težko premagati, pa je poskrbela mati narava: Mike namreč igra tenis z desno, Bob pa z levo roko, kar pomeni, da pokrijeta veliko več igrišča kot večina njunih tekmecev. »Najin cilj je tudi leto 2015 končati na prvem mestu svetovne lestvice,« nista prav nič skromna visokorasla Američana (Bob v višino meri 193, Mike pa 190 centimetrov), ki ju druži veliko več kot zgolj ljubezen do igranja tenisa. Oba prisegata na mehiško hrano in vodo, njuna sanjska znamka avtomobilov je Porsche, med športniki pa najbolj cenita košarkarja moštva Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta. In seveda, zelo rada se prelevita v rokerja ter na koncertih zabavata ljudi. »Doslej sva nastopila na približno 70 koncertih. Priznam, da imam na njih veliko večjo tremo kot na teniškem igrišču. Počutiva se kot zvezdi roka, mnogi oboževalci pridejo, ker naju želijo slišati v živo,« pravi Mike, ki igra na bobne in na kitaro ter priznava, da so bili nekateri njuni koncerti dobri, nekateri pa tudi slabi. Vsake toliko se jima na odru pridruži še oče Wayne, sicer pravnik in učitelj tenisa, ki brenka na kitaro.

Na prvi poklicni teniški turnir, na katerem sta nastopila pred 20 leti in izgubila – odprto prvenstvo ZDA –, nimata lepih spominov (kasneje sta na njem zmagala petkrat), a sta v nadaljevanju kariere osvojila vse, kar se osvojiti da, v Londonu pred tremi leti tudi zlato olimpijsko kolajno. In prihodnost? Pri 37 letih počasi razmišljata o koncu teniške kariere in začetku druge: »Sanjava, da bi se preživljala s koncertiranjem, kar pa ne bo lahko.«