Koliko vam je odpoved Bena Udriha podrla načrte pri sestavi reprezentance?

Ni mi všeč, kako je celotna zadeva prišla v javnost. Želel sem, da za najine pogovore ne ve nihče in da na koncu vidimo, ali je na seznamu ali ni. Dejstvo je, da je sezona v ligi NBA dolga. Vedel sem, da ima poškodovan gleženj in ravno zato nisem želel, da se o tej zadevi piše in govori. O tem, zakaj je informacija pricurljala v javnost, niti ne bi rad diskutiral. A dejstvo je, da bi bilo bolje, da ne bi, ker je ponovno izpadlo tako, kot je. Verjamem Benu, da ima poškodbo in da mora na operacijo. In tukaj se zadeva zaključi.

Če se dogodi, da tokrat ne bo zraven niti Gorana Dragića, se boste znašli v precejšnjih škripcih, kajne?

Zagotovo se bodo v tem primeru podrle določene moje zamisli. Iskati bomo morali alternative in v tem primeru zagotovo tudi spremeniti slog igre. A tako je. Kljub temu sem prepričan, da bomo tako ali drugače sestavili konkurenčno moštvo, ki se bo lahko borilo za najvišja mesta. Sicer pa sva z Goranom pustila stvari še nekoliko odprte, vse pa bo znano do objave seznama kandidatov. Problem je tudi v tem, da pričakujem še kakšne druge odpovedi. Bomo videli, kako se bodo stvari odvile. Ravno zaradi tega sem rok objave podaljšal do 16. junija, ker želim, da so stvari jasne in da ne prihaja do naknadnih presenečenj.

V vlogi vašega pomočnika bo to pot poleg Gašperja Potočnika Rado Trifunović. Se Stefanos Dedas poslavlja od reprezentance?

Ne, Dedas bo z nami. A lani je bilo tako, da sva oba manjkala pri pripravah kluba in to se je poznalo. Miloš Šporar je opravil dobro delo, a so se nato pojavljale poškodbe in nekatere druge nevšečnosti. Letos, če bova ostala pri Gaziantepu, kar niti približno ni samoumevno, bi bilo bolje, da bi bil Dedas na pripravah več časa. Zato bo v reprezentanci pomočnik še Trifunović. Zagotovo pa bo zraven tudi Dedas. Ampak to ni pomembno. Pomembno je, kakšen igralski mozaik bomo sestavili.

Kako bi ocenili dogajanje v letošnji sezoni lige Telemach?

Tajfun in Rogaška sta se povsem zasluženo znašla v finalu. Moram priznati, da mi je bilo to všeč. Gledal sem vse tekme, le druge ne, ko sta bila dva podaljška. Videlo se je, da sta oba trenerja delala dobro. Danes je tako, da vsi znajo igrati košarko, tako da je treba biti vedno pripravljen na vsakega nasprotnika. Naslov prvaka pa si je bolj zaslužil Šentjur, ki je imel po mojem mnenju za odtenek boljšo ekipo.

Sta vas zgodnja izpada Olimpije in Krke presenetila?

Po pravici povedano niti ne. Kot sem že omenil, vsi znajo igrati košarko, zato si ne smeš privoščiti podcenjevanja nikogar. Sistem v končnici, ko se do finala igra na dve zmagi, mi pa ni všeč. Vedno se namreč lahko dogodi, da imaš na eni tekmi slab dan in da se zgodi na drugi nekaj nepredvidljivih stvari. V takem sistemu so v psihološki prednosti moštva, ki niso favoriti. Po mojem mnenju bi morali tudi v četrtfinalu in polfinalu igrati na tri zmage.

Kako komentirate dejstvo, da na površje ni priplaval noben mlad igralec?

Niti ni tako kritično. Saj ni, da trenerji ne bi želeli porivati mladih naprej. Enostavno hočejo zmagati in potem izbirajo najboljše, kar je povsem logično.

Zagotovo pa vam je v oči padel Žiga Dimec, ki je zaradi višine, kakovosti in mladosti ob pravem razvoju verjetno prihodnost reprezentance.

Že dolgo ga poznam. Všeč mi je, da je naredil napredek, saj v Sloveniji visokih košarkarjev primanjkuje. Ravno pred kratkim smo se pogovarjali o njem, ko sta mi ga omenila Trifunović in Potokar. Napredoval je in je še mlad, tako da sem zanj izredno vesel.

Za konec še to. Omenjalo se je, da si vas vodilni pri Olimpiji znova želijo na klopi in da bi klub z vami na čelu začel pot proti boljšim časom. Je prišlo do kakšnih stikov med vami in zmaji?

Mislim, da možnosti za to ni. Nismo imeli nikakršnih stikov ali pogovorov, ki so osnova za morebitno sodelovanje. Ampak v tem trenutku to ni mogoče. Je pa tako, da v košarki nikoli ne smeš reči nikoli. Saj veste, kako se stvari hitro spreminjajo in odvijajo. Trenutno imam še pogodbo z Gaziantepom in ne vem, kako bo tam, čeprav lahko sodelovanje prekinem v katerem koli trenutku.