Mladi, ki jih veseli razvijanje spletnih ali mobilnih aplikacij, mobilnih iger, IoT-rešitev in drugih techy & trendy storitev, lahko do 25. junija sodelujejo na Natečaju idej, ki ga je razpisalo podjetje Proxima Ventures iz Ljubljane. Med prispelimi projekti bodo izbrali najprimernejše kandidate, s katerimi bodo opravili intervju, avtor zmagovalnega projekta pa bo dobil plačano trimesečno pripravništvo, v okviru katerega bo v prostorih podjetja aktivno sodeloval pri razvoju in prodoru izdelka na trg. Delo bo potekalo med 15. julijem in 15. oktobrom, končalo pa se bo z Demo dnevom – predstavitvijo napredka in izdelka.

Želijo si dolgoročno sodelovati

Proxima Ventures bo k zmagovalnemu projektu prispevala znanje, pomoč in storitve v obliki trimesečnega plačanega pripravništva, razvoja, virov, prostora, licenc programske opreme in trženja. Vrednost svojega prispevka ocenjujejo na 10.000 evrov, njihov cilj pa je, da bi z izbranim kandidatom sklenili dolgoročno sodelovanje in skupaj razvijali izbrani projekt ter druge izdelke.

»Lastnosti, kot so prepoznavanje priložnosti in izzivov, ki jih ponuja tehnologija, samoiniciativnost in želja ali potreba po stalnem učenju in strokovni rasti so tiste lastnosti, ki bi jih želeli prepoznati v kandidatu na tem natečaju. Upamo, da nam uspe odkriti pravega,« pravi Franci Zidar, vodja ekipe Proxima Ventures, kjer so se za natečaj odločili, ker v ekipi potrebujejo nekoga, ki bi ustrezal tem kriterijem, ki jih v klasičnih oglasih za delo težko opišejo.

Čutijo se dolžne pomagati

Trenutno so kot ekipa usmerjeni v tehnologije interneta stvari (IoT), mobilne igre in spletne ter mobilne aplikacije, ki z uporabo senzorskih tehnologij obogatijo uporabniško izkušnjo s podatki o okolju. »To je načeloma precej široko področje, temu primerno je širok tudi predmet natečaja. Želja je, da bi kandidat razvoj izbrane ideje s pomočjo znanja in orodij, ki mu bodo na voljo v ekipi, vodil kar se da samostojno, glede na naš prispevek pa se bo ocenil delež pri projektu,« je sodelovanje z avtorjem najboljšega projekta na Natečaju idej predstavil Zidar.

Ekipa Proxima Ventures izvaja tudi izobraževanja v sodelovanju z organizacijo SAE Institute. Jeseni bodo moči združili še z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, saj želijo predavanja izvajati brezplačno. »Ker se na področju informacijskih tehnologij ponuja ogromno priložnosti, hkrati pa lahko delo zaradi njegove narave pogosto v celoti opravljaš tudi kot posameznik (freelancer), čutimo dolžnost, da pomagamo tistim, ki bi jim takšno znanje najbolj koristilo in jih okrepilo. Tudi to je eden od ciljev tega natečaja,« je še dodal Zidar.