Na uradu za delo v Trbovljah bodo na mini sejmu sodelovali avtoprevozniki Oberč, Pavčnik in Buzina ter podjetje Sekopt. Vsi potrebujejo voznika kategorije C ali C in E. V Hrastniku bo Steklarna Hrastnik med brezposelnimi iskala orodjarja in pregledovalca, v Zagorju pa bo podjetje Strips na hitrih zmenkih z iskalci zaposlitve iskalo dva ali tri kandidate z osnovnošolsko izobrazbo za delo v proizvodnji za spajkanje in operaterja tehnoloških naprav. Ta mora imeti najmanj srednješolsko izobrazbe elektro smeri. Na uradu za delo v Litiji bosta zmenke z brezposelnimi opravljali zaposlitveni agenciji Adecco in Naton. Prva bo iskala posluževalce strojev z osnovnošolsko izobrazbo za delo v Predilnici Litija, druga pa za delo v Helli-Saturnus Ljubljana. Tam potrebujejo nove sile za delo v proizvodnji avtomobilskih komponent, prav tako z osnovnošolsko izobrazbo, in operativnega tehnologa z najmanj srednješolsko izobrazbo tehnične usmeritve.

Če že, načrtujejo le eno ali dve novi zaposlitvi

»Sodelavke, ki sodelujejo z delodajalci, ter vodje uradov za delo so se pozanimale za vse pogoje in kompetence, ki naj bi jih imeli ustrezni kandidati, tako da smo primerne brezposelne povabili na usposabljanje za hitre zmenke, pričakujemo pa tudi druge zainteresirane,« je o možnostih za uresničenje novih zaposlitev na današnjem dnevu odprtih vrat povedala Lijana Vidic Ristič, direktorica območne službe zavoda za zaposlovanje Trbovlje.

Sicer pa napovedi o odpiranju novih delovnih mest v Zasavju tudi letos niso obetavne. Trenutno denimo delodajalci povprašujejo po elektromonterju, avtoelektričarju, ključavničarju, kleparju, krovcu, kuharju, natakarju, bolničarju in čistilcu, do konca leta pa napovedujejo še potrebe po čistilcih, zidarjih, voznikih, bolničarjih, operaterjih na strojih CNC, medicinskih sestrah, komercialnih zastopnikih in tudi učiteljih. »Vendar pa ne bo šlo za številčnejše zaposlovanje, saj večinoma delodajalci napovedujejo le eno do dve, največ tri zaposlitve,« je povedala Vidic-Rističeva.