Družba Messer Slovenija bo namreč v industrijski coni Trata v občini Škofja Loka ob delujočem proizvodnem kompleksu podjetja Knauf Insulation zgradila obrat za proizvodnjo utekočinjenih plinov – kisikarno za proizvodnjo kisika, dušika in argona. S tem bo ustvarila 15 do 20 novih delovnih mest, celotna investicija pa bo dosegala približno 15 milijonov evrov. »Načrtovana kisikarna bo še okrepila naše uspešno delo z družinskim podjetjem Knauf Insulation. To bo zagotovilo dobavo iz neposredne bližine in hitro dostavo. Veseli smo, da ustvarjamo varen temelj za našo prihodnost v Sloveniji s to moderno naložbo,« je pojasnil Stefan Messer.

Župan občine Škofja Loka, mag. Miha Ješe, pa je po srečanju povedal: »Pozdravljam to pomembno skupno investicijo podjetij Knauf Insulation in Messer Slovenija, saj bo uvedba najsodobnejše tehnologije in uporaba čistejšega energenta zagotovilo za čistejše okolje. Občina Škofja Loka je trajnostno naravnana lokalna skupnost, zato si bomo v sodelovanju z lokalnim gospodarstvom prizadevali za pritegnitev sodobne visokotehnološke proizvodnje, pa seveda za okoljsko in družbeno odgovornost v dobro vseh, torej naših občanov in celotnega gospodarstva, ter še naprej spodbujali odpiranje novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.«

Mag. Tomaž Lanišek, direktor podjetja Knauf Insulation pa je ob obisku poudaril, da pozdravljajo namero investitorja v zvezi z omenjeno investicijo ter da je njihova skupna želja kisikarno postaviti čim bližje njihovemu obratu. S tem bodo v okolju zmanjšali transportne in okoljske obremenitve.

Med obiskom sta Stefana Messerja spremljala še predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen in direktor podjetja Messer Slovenija mag. Danilo Lukač.

Sicer pa je bil Stefan Messer aprila tudi častni govornik na podelitvi nagrade nemškega gospodarstva, ki je bila podeljena v okviru prireditve Dan nemškega gospodarstva. Govoril je na temo Družinsko podjetje med gospodarstvom in politiko, izzivi in perspektive.