O tem, kaj je šlo narobe pri Phoenixu.

Poleti so me klicali iz Phoenixa in mi dejali, da bodo podpisali z Isiahom Thomasom. Minutaža se mi z njegovim prihodom ni spremenila, toda večino tekem sem igral na poziciji dvojke, v obrambi pa pokrival tudi trojke pri nasprotnem moštvu, ki so bistveno večje od mene. Po takšni sezoni, kot sem jo imel, ko sem bil izbran v tretjo peterko lige, mi ni bilo všeč, da so mi tako spremenili vlogo. Igral sem namreč od žoge, kar se mi ni zgodilo še nikoli v karieri. Že na začetku sem jim dejal, da mi vse skupaj ni všeč, pa so mi odvrnili, da delajo dolgoročno, torej da bodo poskusili Thomasa vključiti v menjavo za kakšnega boljšega igralca. To se je vleklo štiri ali pet mesecev, sprememb pa ni bilo. Občutek sem imel, da so se iz mene delali norca, zato sem temu naredil konec.

O dnevih pred menjavo in odhodom k Miami Heatu.

Najtežji je bil dan pred menjavo, ko smo sedli s trenerjem Jeffom Hornacekom in generalnim direktorjem Ryanom McDonoughom. Povedal sem jim, da ne zdržim več in da grem. Dajali so mi samo prazne obljube. Edina slaba izkušnja je bila s predsednikom Lonom Babbyjem in McDonoughom, z lastnikom Robertom Sarverjem pa sva ohranila pozitiven odnos. Konec koncev sem mu iskreno povedal, da po koncu sezone ne bom podpisal nove pogodbe in da želim, da v zameno zame dobi kakšne igralce ali izbore na naboru. Dejal sem mu, da bi rad šel v Miami, in on je bil najzaslužnejši, da sem na Floridi na koncu tudi pristal. Za to sem mu izredno hvaležen. Zgodbe s predsednikom in generalnim direktorjem pa ne želim pogrevati. Oni lahko streljajo puščice proti meni v medijih, sam pa se tako nizko ne bom spuščal.

O dneh po koncu sezone pri Miami Heatu.

Sestanek po koncu sezone je bil izredno pozitiven. Pogovarjal sem se s trenerjem Erikom Spoelstro in predsednikom Patom Rileyjem. Obstaja obojestranski interes za nadaljevanje sodelovanja. Miami mi je kot organizacija in kot mesto izredno všeč. Kljub vsemu pa bom poslušal tudi ponudbe ostalih klubov in se nato z agentom in družino odločil. Ima pa Miami prednost, saj mi lahko ponudi petletno pogodbo. Treba bo počakati do 1. julija, ko se odpre tržnica v ligi NBA, potem pa bomo videli, kako in kaj.

O primerjavi med Miami Heatom in nekdanjima kluboma Phoenix Suns ter Houston Rockets.

Razlika je kar precejšnja. V Houstonu sem bil samo eno leto in takrat je bil na približno isti ravni kot Phoenix. Zdaj so precej vložili v prenovo garderob in boljše počutje igralcev, s čimer so se precej približali Miamiju, ki pa je svet zase. Vsega je celo nekoliko preveč. Vidi se, da gre za organizacijo, ki je osvajala naslove prvakov. Na voljo so nam kuharji, osebni trenerji za fitnes, ki ti naredijo program in ti nato sledijo kot senca. Vse je bolj poostreno. Tudi v dvoranah za trening in fitnes so nameščene številne kamere, preko katerih Pat Riley spremlja dogajanje in naše delo. Ekipa, trenerji in vodstvo kluba smo povezani kot nekakšna družina. Tega v Phoenixu nisem občutil.

O občutkih, ko je tik pred tem, da bo podpisal večdesetmilijonsko pogodbo.

Breme mi je padlo z ramen. Že s trenutno pogodbo sem bil zadovoljen, a je v Ameriki tako, da višjo ko imaš, bolj te cenijo. To je sicer nekoliko zgrešeno, a tako je. Vesel sem, ker se omenjajo vrtoglave številke, a je s tem vseeno treba počakati, dokler ne bo vse uradno. Ponosen sem na to, kar sem do sedaj dosegel v karieri. Številke, ki se omenjajo, so namreč odraz mojega trdega dela in številnih odrekanj. Jasno pa je, da želim v preostanku kariere čim večkrat okusiti slast igranja v končnici ter se morda prebiti na tekmo vseh zvezd. Če bom ostal pri Miamiju, bo morda to nekoliko lažje, saj je v vzhodni konferenci nekoliko manjša konkurenca.

O povezanosti njegove usode z usodo Zorana Dragića pri Miamiju.

V medijih ni bilo vse prikazano tako, kot je bilo v resnici. Phoenix se je odločil, da ga pošlje z menoj v paketu v Miami, saj so se zavedali, da bi bil po mojem odhodu nezadovoljen, saj ni dobival veliko priložnosti za igro. V ligi NBA vse predvidijo vnaprej. Z Miamijem ima pogodbo še za naslednjo sezono. Pat Riley mu je na sestanku dejal, da bo v moštvu tudi prihodnjo sezono. Zelo so bili namreč zadovoljni z njegovim delom in predstavo na zadnji tekmi. Trener Spoelstra je po njej prišel k meni in mi dejal, da ni vedel, da je sposoben tako igrati. V šali sem pomislil, zakaj pa potem imate skavte po Evropi.